View Single Post
Eski 15-02-2011, 15:36   #310
mytarım
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maybach Mesajı Göster
kanaatim sulama kısmında genel geçer bir kural belirlenemez "ben böyle yaptım başardım doğrusu buymuş" kabul edilemez sulama kendi mevsim hava durumu ortam şartlarına göre değişikik gösterir sulama miktar ve sıklığı önce bitki ihtiyacı daha sonra mevsim ortam hava şartları kullanılan toprağın su tutma kapasitesi göz önüne alınarak belirlenmesi gerek

mytarım hangi kaideye göre yanlış bu kesin iddanızı hangi temele dayandırıyorsunuz eyer kastınız algler organizmalar ise denizler sağlıksızlar dolayısı ile balıklarda öyle mevcut her canlı insan bedeninden mikro organizma hücerelerine kadar besin zincirinin bir parçası bu inkar edilemez

organik artmalı ne kadar organik o kadar besin. asıl tehlike canlıların organikden tecrit edilmesi hiç korkunuz olmasın elbette yararlıların yanında küçükte olsa zararlılar oluşacaktır bu durum bitkiye zarar veriyor olsaydı dinlendirme havuzlarından bahsediyor olmazdık. bitkiye sürekli hormon ilaç gübre takviyesi yapılacagına bana göre mevcut hastalık direnç sistemlerine öretilmesi daha saglılı deyilmi her canlı gibi bitkilerde kendine ait bir savunma sistemi ile yaratılmış ve bu sistemler mevcut zararlıları bertaraf edebilirler asıl tehdit su ve toprak gibi materyalleri aşırı steril halde kullanımı bitkilerin savunma sistemini yozlaştirmiş olursunuz buda tüm hastalıklara açık davettir

Ben kesinlikle böyledir demedim.Sadece gözlemimi yazdım.tabi ki bitkinin yetiştirildiği ortam şartları,iklim,toprak vb. etmenlere göre sulama yapılır. Fakat bizim burada yaptığımız hobi amaçlı yetiştiricilik ve çoğumuz evlerimizde benzer şekillerde yetiştiriyoruz.Saksıda yapılan bu yetiştirme şekillerinde profesyonel sulamadan mı bahsedelim burada. Ben sadece bitkinin fazla suyu sevdiğini gözlemledim ve bunu paylaştım.

Normal doğa koşullarında yetişen bitkilerin herbirinin kendi doğasına göre bir adaptasyonu vardır. O bitki yetiştiği yerde kidiğer canlı türlerine mikroorganizmalar yosunlar algler vb. ile rekabete alışmış olabilir. Bizim güneş ışığında bıtaktığımız suda oluşacak canlılar bitkinin asıl yetişme ortamındakilerle aynı olmayacaktır. bitkimize yarar vereceğini söylemek bence zor. Aksine zarar verecektir. Bitkinin besinine ortak olabilir.Kök bölgesinde hastalıklara sebebiyet verebilir. Sizin dediğinize göre bitki savunma sistemi yaratmak için enerji harcayacaktır. Onun yerine bitkinin o enerjiyi kendi gelişimine kullanması daha faydalı olur.
Hem seralar örtüaltı yetiştiriciliği son zamanlardaki topraksız tarım uygulamalarıda gösteriyor ki bu tip yetiştiriciliklerle doğal yetiştiricilik arasında oldukça fark var. Doğal yetiştiricilikte 1 alıyorsak diğer yetiştiriciliklerde 3 4 alıyoruz. Yani demek istediğim bitkiyi rekabete sokacağımıza bitkiye rahat bir ortam sunmalıyız.Bitki için gerekli organizmalar tabi ki var fakat bunlar sizin güneşte bırakacağınız suyun içerisinde oluşanlar değildir.

mytarım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön