View Single Post
Eski 15-02-2011, 13:42   #29
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Sayın Volkan Kesici,
link verirmisiniz acaba. İşe yarar bir aletse ben almak isterim.
Hakikaten ozon ürettiğini nasıl anlayacağız?
Bu ozonun ozon tabakasının tamiri için bir faydası olacaksa bunu tavsiye etmek ve yaygınlaştırmak lazım.
Saygılar.
Sn. Jezebel,

O aletlerden yakın bir arkadaşımda gördüm. Buzdolabının içinde koku giderici olarak kullanıyorlardı ve çok memnunlardı. Pille çalışıyordu. Çok aradım ama bulamadım. Araba çakmağında çalışanlarında arabadaki kokuları (özellikle sigara kokusunu) gidereceğine inanıyorum. Bulabilsem ondan da almak isterim. Cihazların ozon ürettiği kesin, ben evde kullanıyorum zaten. Kokusundan kolayca ayırt ediliyor.

Havada veya sudaki bakteri ve mikroplarıda öldürdüğü kesin. Evde kullandığımız damacana suların dolum tesislerinde sular ozon ile dezenfekte ediliyor. Bu yüzden klor kokmuyor ve klora nazaran daha iyi bir dezenfektan. Çünki işini bitirdikten sonra hemen tekrar oksijene (O2) dönüşüyor.

Yalnız ozon tabakasının tamirine pek yardımcı olamıyor. Çünki daha oluştuğu andan kısa süre sonra oda sıcaklığında tekrar oksijene dönüşüyor ve geride bir atık veya iz bırakmıyor. Suda dayanım süresi sıcaklığa bağlı olarak 30 dakika kadar. Ancak daha uzun dayanım için zeytinyağı veya muhtelif bitkisel yağların ozonlanıp buzdolabında saklanması kaydıyla uzun süre dayandığını biliyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön