View Single Post
Eski 15-02-2011, 10:30   #304
seyyah53
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mytarım Mesajı Göster
Sevgili Seyyah53.. ph ı düşürmek için nitrik asit kullanabilirsiniz. Hem bu yöntemle azot miktarında artış olacaktır. Bu bitki azotu oldukça seviyor zaten. Nitrik asit kullanırken dikkatli olmak lazım. 1 litre suya 1 2 damla bile koysak ph oldukça düşüyor. Fazla kaçırırsak bitkiyi zehirleyebilir. 1 litre suya 1 2 damla koyarsanız ph 5.5 lara kadar düşecektir.Bende ph metre olduğundan ölçerek ayarlıyorum. Fakat kesin olarak şu kadar suya şu kadar koyarsanız bu kadar düşer diyemeyeceğim.Onu deneyerek test ettikten sonra burada paylaşırım ne kadar koyacağınızı.

Diğer bir konu fazla su demişsiniz. Fazla sudan bu bitkinin etkilendiğini pek gözlemlemedim.Aksine az sulamak susuz bırakmak nemin düşürmek bitkide hemen kendini belli ediyor. 4 5 saat üzerlerini açık unuttum nemsiz kaldılar ve 4 tanesini bu şekilde kaybettim ben.

Suyu güneş ışığında bırakıp yosunlaştırmak ve o suyu kullanmak yanlış arkadaşlar. O suda bi sürü algler vb. organizmalar ürer. Bunların bitkiye zararı olacaktır.Bitkide hastalık oluşturabilirler.
Sayın mytarım...

Denemeden sonra cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum...tabi nitrik asiti de tam olarak nereden bulacağız oda bir muamma...

fazla su dedim yabancı bir kaynakta şu yazıyordu...bitki nemi seviyor fakat ıslak topraktan nefret ediyor ...

ben ilk zamanlar nem i hiç önemsemedim gün aşırı suladım ...

keşke ilk günden beri bitki toprağına su vermeseydim de sadece tabağına su koyup üzerini kapatsaydım daha başarılı olurdum diye düşünüyorum...saygılarımla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön