Teşekkürler sayın lionstone.
Sayın selenn çok sağolun. Elimden geldiğince yeni resimler yüklemeye çalışacağım.
Yeni türler geldikçe ve tohumdan çıkanlar oldukça resimlerin arkası gelecek.
Uğraşan herkesin emeğinin karşılığını almasını dilerim.
Sayın ashiza öncelikle teşekkürler, Trichocaulon ları Macaristan'dan, Pseudolithosları Tayland'dan getirttim.
Sayın PlentyPlant sayfamı keyif alarak gezmeniz çok hoş. Yalnız sukulent içeren küçük bir botanik bahçesi diyebiliriz.
Kare saksılar, yeni bitkiler aldıkça gittikçe artıyor.
400e yakın kare saksı var, 400 civarı da en küçük yuvarlak saksı var balkonda. 30-40 kadarda daha büyük saksılardan var.
Kışın rahat ediyorum, besin ve su ihtiyaçları olmadığından. Ancak yazın çok yorucu oluyor.
Mesela conophytumlar yarı gölgede olması lazım dolayısıyla onlara ayrı bir işlem uyguluyorum.
Conophytumlar ve diğer mesembler yaz aylarında besin istiyorlar, Lithopslar ilkbaharda, kaktüsler de yaz boyu.
Sulamaları ise toprakları kurudukça yani ortalama yazın 2 haftada bir oluyor bazen haftada bire indiği de oluyor.
1000e yakın bitki var. inanın her birinin ihtiyacına göre suyu ayarlayıp veriyorum. Sulama işi tam 6 saatimi alıyor böylece.
Trichocaulonlardan birinin kök yapısı daha kısa olduğundan daha ince toprak bir tabaka içine ektim,
diğerinin ise kökü uzun olduğundan toprağa yakın yerine suyu toprakta tutmaması için kaba toprak ekledim. Dikkatinizden de birşey kaçmamış

Sizinde siparişlerinizin en kısa sürede gelmesini ve resimlerini bizlerle paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.