Sgorunus merhaba, duz taslarin guzel. bu taslarin uzerine dikecegin agaclarin sabitce durabilmesi icin, taslari delip deliklerden tel gecirip agaclari tas uzerine baglamalisin[bagladiktan sonra tel gorunmeycek toprak altinda kalacak.] Memedin dedigi gibi bunu rasimlerle anlattim duz tas uzerinde yaptigim calismalara bakabilirsin. Bir keski ve bir cekicle tasin tum kenarlarina disardan iceriye dogru, vurarak tastan parcalar koparirsaniz, tasin kenarlari daha bir dogal duracak. Agacinizi tasin ortasina deyil de ortanin sag veya sol tarafina dikiniz tasin bir yani ciplak kalsin .
Duz taslarin seklinde bir kontraplak keser ve altina 3 tane ayacik korsaniz,
hem agacinizi duz tasla birlikte kaldirmak kolay, hem de guzel bir gorunusu olur.
Normal bir saksidaki fidani, bonsai saksisina almak icin kok budamasi yapilmalidir. Tum kokleri ile bonsai saksisina sigdirmak imkansizdir. Saksiya alsaniz bile saksi icerisinde egreti duracaktir.
Kil ve gubre karisimi, Tourkananin dusundugu gibi zor ve kokusuna dayanilmaz bir is deyildir. Gubre taze gubre olmamali, bekletilmis eski gubre olmali ki onun da hic kokusu olmaz ve de sinek de gelmez.[ben simdiye kadar oyle bir sorun yasamadim] Kil ve gubre karisimindan oreceginiz duvarcik duz tasin uzerinden topragin akip gitmesini onliyecek.
Basarilar diler kolay gelsin derim.
|