View Single Post
Eski 14-02-2011, 22:07   #1229
AgacSevdalisi
Ağaç Dostu

AgacSevdalisi's Avatar

Giriş Tarihi: 12-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caturanga Mesajı Göster
Sn.ağaçsevdalısı çam altından aldığınız toprağın ph nı neyle ve nasıl ölçtünüz?

1-Kükürt toz olarak mı? sulandırılarak mı uygulanacak?
ben toz olarak uyguluyorum.kükürtün ph ı düşürmesi uzun zaman alacaktır
2-Kükürt uygulanırken ölçü miktarını nasıl ayarlayacağız?
tarım kimyasalları satan firmaların sitelerinde mevcut( ben 20 lt toprağa yarım avuç atıyorum) ama 7.5 ph toprakta ne yaparsanız yapın zor 6.5 üzeri ph toprağı ıslah etmeye çalışmayın...
3-Kükürtün dışında toprak ph ını düşürmek için ne uygulanabilir?
eğer uygun ph ta toprağınız yoksa limon tuzu en hızlı ve kolay ulaşılır ph düşürücü ama etkisi kısadır
4-Yaban mersini yetiştirmek için ph oranının 6 dan büyük olmasının ne gibi sakıncaları
bitikinizin
bitikinizin kök sistemi 5.5 ph tan yukarıda çalışması zayıflar ve durur buda yetersiz beslenmeden bağışıklık sistemi zayıflar ve ölür.

yabanmersini yetiştirmeye karar vermeden 6 ay önce toprak hazırlanmalı ph stabil hale getirilmelidir.
sulama suyu ph kadar önemlidir.dinlendirilmiş su kullanmak çok önemli ph yüksek sular her sulamada kök sistemine zarar verir
yabanmersinleri kök sistemi sürekli neme ihtiyaç duymakla birlikte aşırı sulama dan etkilenirler
çok teşekkür ederim sayın cataranga.elimde ışık,nem ve ph ölçer bir alet var onula ölçtüm.Yeşil renkli bir alet, ucunda 2 adet uzun elektrot var. Ne kadar sağlıklı ölçüm yapıyor bilmiyorum.Duke cinsi Blueberry topraklı olarak geldi. Gelen blueberrynin toprağını ölçtüğümde ph 5,5 çıktı. benim toprağı ölçtüğümde 7,5 çıktı.Acaba toz humik asit uygulayarak ph değerini düşürebilirmiyiz. Şayet olursa toz humik asiti ne kadar suya ne ölçüde katıp, ne kadar sıklıkla sulamalıyız.Limon tuzu uygularsak ne kadar limon tuzunu ne eriterek vereceğiz. Kaç kere veya ne kadar sıklıkla vereceğiz?Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Düzenleyen AgacSevdalisi : 14-02-2011 saat 22:09 Neden: düzeltme
AgacSevdalisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön