View Single Post
Eski 14-02-2011, 20:16   #21
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Ben teşekkür ettiğimi sanıyordum , yeni fark ettim

Ellerinize sağlık akinselcuk çok güzel bir anlatım olmuş .

Riskler nelerdir , bu cihazı yaparken dikkat etmemiz gerekenler ?
Yanıcılık,zehirleme,elektrik çarpması .... vb ?
ÖZellikle yalıtım yapmamız gereken bir yer var mı ?
Sanırım şişedeki metallere dokunmuyoruz ..

Şişe olayını biraz daha açarmısınız çizim olduğu için bek anlayamadım ,
delikli boru derken yuvarlak profil bunun üzerine ayrıca delik mi açıcaz , metal çubuk normal mangal şişi veya inşaat demiri iş görür mü ?
Sayın Delimus, ben şu malzememi bir tamamlayayım da buradan resimleyip yaptığım şeyi anlatırım. Elektrik yalıtımına biraz dikkat etmek gerek. Yanıcılık bir durum olmaz. Zehirlenmek de pek mümkün değil. Çıkış hortumunu ağaza sokup uzun süreli solunmazsa . . . : )

Ozon gazı mukoza ile sürekli temas ederse tahriş söz konusu olabilir.

Bu aleti yaparken tek umursayacağımız şey çarpılmamak olmalı. Ne 220 ye ne de yüksek voltaja.

220 öldürür! Kesin ve net.

Araba endüksiyon bobininin yüksek voltajı hoplatır ama öldürmez. Çünkü amperajı çok düşük olur vücut içinde fazla derine inemez. Gene de hissedilebilen bir elektriğin şakası olmaz.

Sayın Mumunal, açıklamalar çok uygun olmuş. Fazla söze gerek kalmamış. Sağolun.

Ozon gazı özellikle havada mikroskobik inorganik (cansız, toz gibi) partiküllerle karşılaştığında tekrar O2 ye ingirgeniyor ve tek kalan oksijen atomu partiküle yapışıyor. Partikül ağırlaşıyor küçüklük avantajını yitiriyor. Ya filtrelere takılıyor ya da yere iniyor. Havada asılı kalamıyor.

O3 eğer bir bakteri ile karşılaşırsa havada veya herhangi bir yerde, gene O2 ye ingirgeniyor ve tek kalan oksijen atomu hücre duvarınının yıkımına sebep oluyor. Bakteri özelliğini kaybedip işlevini yerine getiremez oluyor.

Merak ettiğim tam bu noktada, havada ki grip vrüsü O3 ile karşılaşınca ne oluyor ? Hücre duvarı yok.

Yani oksitlenecek bir lipit tabakası mevcut değilse mekanizma nasıl çalışıyor ?

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön