View Single Post
Eski 14-02-2011, 13:44   #296
maybach
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mytarım Mesajı Göster
Diğer bir konu fazla su demişsiniz. Fazla sudan bu bitkinin etkilendiğini pek gözlemlemedim.Aksine az sulamak susuz bırakmak nemin düşürmek bitkide hemen kendini belli ediyor. 4 5 saat üzerlerini açık unuttum nemsiz kaldılar ve 4 tanesini bu şekilde kaybettim ben.
kanaatim sulama kısmında genel geçer bir kural belirlenemez "ben böyle yaptım başardım doğrusu buymuş" kabul edilemez sulama kendi mevsim hava durumu ortam şartlarına göre değişikik gösterir sulama miktar ve sıklığı önce bitki ihtiyacı daha sonra mevsim ortam hava şartları kullanılan toprağın su tutma kapasitesi göz önüne alınarak belirlenmesi gerek

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mytarım Mesajı Göster
Suyu güneş ışığında bırakıp yosunlaştırmak ve o suyu kullanmak yanlış arkadaşlar. O suda bi sürü algler vb. organizmalar ürer. Bunların bitkiye zararı olacaktır.Bitkide hastalık oluşturabilirler.
mytarım hangi kaideye göre yanlış bu kesin iddanızı hangi temele dayandırıyorsunuz eyer kastınız algler organizmalar ise denizler sağlıksızlar dolayısı ile balıklarda öyle mevcut her canlı insan bedeninden mikro organizma hücerelerine kadar besin zincirinin bir parçası bu inkar edilemez

organik artmalı ne kadar organik o kadar besin. asıl tehlike canlıların organikden tecrit edilmesi hiç korkunuz olmasın elbette yararlıların yanında küçükte olsa zararlılar oluşacaktır bu durum bitkiye zarar veriyor olsaydı dinlendirme havuzlarından bahsediyor olmazdık. bitkiye sürekli hormon ilaç gübre takviyesi yapılacagına bana göre mevcut hastalık direnç sistemlerine öretilmesi daha saglılı deyilmi her canlı gibi bitkilerde kendine ait bir savunma sistemi ile yaratılmış ve bu sistemler mevcut zararlıları bertaraf edebilirler asıl tehdit su ve toprak gibi materyalleri aşırı steril halde kullanımı bitkilerin savunma sistemini yozlaştirmiş olursunuz buda tüm hastalıklara açık davettir

maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön