View Single Post
Eski 13-02-2011, 21:49   #623
Kasif
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-02-2011
Arkadaşlar herkese merhaba,

Ben de bu yıl bir badem bahçesi oluşturmak için çalışmalara başladım. Sayın Avanos'un yaşadıklarına üzüldüğümü samimiyetle belirtmeliyim. Eğer ortada yapılan bir iş var ise mutlaka bir de sahibi olacaktır. Elbette bir de kar olacaktır. Ancak genellikle insanlar bu girişimci kişinin çevreye ne denli yararlı olduğunu, ne çok insana iş imkanı sağladığını (sadece bahçede çalışacaklar değil, üretilen malın ticareti yapanlar, nakliyesini yapanlar, perakendeciler, hatta garip gelebilir ama muhasebeciler ve daha pek çok örnek...) vatan için nasıl önemli bir katma değer oluşturduğunu değil de oldukça basit bir yaklaşımla cebe indireceklerini kurarlar sığ zihinlerinde. Gerçekten yazık... Keşke enerjilerini, dedikodu ile üreteni yıpratmaya harcayacaklarına ve o keskin zekalarını böyle bir kıskançlık ile törpüleyip körelteceklerine kendileri de bir yerlerde bir şeyler üretseler de cebe bir şeyler indirseler. "Cebe indirmek" indirmek sözlerimi bağışlayın arkadaşlar ancak bu mantık dizisi ancak böyle ifade edilebiliyor...

Normalde bloglarda ve forumlarda pek yazamıyorum ancak agaclar.net ve müdavimleri sadece insanımıza katkı sağlamakla kalmıyor ülkemizin de gelişimine doğrudan ve dolaylı yollarla çok önemli katkılar sağlıyor. Bundan böyle bir kardeşiniz olarak ben de aranızda yer almaya bilmediklerimi anlamaya çalışıp, nacizane aklımın erdiğini sandığım konularda katkı vermeye çalışacağım. Umarım sorularım ve yazdıklarımla sizleri sıkmam

Ağaçların dikimi ile ilgili hizalama sorunundan bahsediliyor yukarıda. Doğru hatırlıyorsam piketaj deniliyor bu dizilime. İp çekerek ne kadar uğraşsak da iki ekseni de düzgün yapmak çok güç. Ancak bu konu çok önemli ise (bence önemlidir), bir topoğraftan yardım alınarak bu iş sıfır hata ile yapılabilir. Sanırım bir gün içerisinde 100 dekar gibi bir alan işaretlenebilir. Çok pahalı da değil. Bulunduğunuz bölgeye göre değişir sanırım ama bir gün için 100-200 Lira gibi bir yevmiye olsa gerek. Sanırım inşaat mevsimi dışında daha ucuz da olabilir.

İşlem ise şöyle, topoğraf cihazını uygun gördüğü bir noktaya kuruyor, bir kaç noktadan referans değerler alıyor ve ardından size her iki eksende de bir kaç milimetre yanılgı payı ile (cihazın teknolojisine göre değişse gerek) yani bizlere göre sıfır hata ile fidanlarımızı dikeceğimiz noktaları işaretletmektedir. Bu arada merak edebilecekler için topoğraflık mesleği ile yakından uzaktan ilgim yoktur

Bu arada başta sayın Avanos ve Samsunlu55 olmak üzere badem bahçesi olan arkadaşlar acaba bahçeleriniz ne durumdadır?

Muhabbetle...

Kasif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön