Çatının izolasyonu şimdilik bitti. Üç kat beyaz renkte likit membran sürüldü eğim şapı üzerine. Çatı beyaz bir muşamba ile kaplanmış gibi oldu.
Tüm dış cephe derzleri üstünden hazır derz ile tekrar geçiyor usta. Henüz 2 cephe tamamlanabildi.
Dün demirciye uğradım kepenkler hazırlanmış antipas sürülmüş kuruyunca boyayacak. Bir aksilik olmazsa salı günü montajı yapacak. Banyo penceresine de korkuluk takacak onu da hazırlamış. Aliminyum doğramalar kepenk için beklemede. Demirci çalışırken doğrama ve camlara zarar verebilir diye onlara ağırdan alın demiştim.
Cuma günü keresteciler çarşısına gittim. Empreye edilmiş taban döşemesi ( rabıta) baktım. Laminant parkeye göre birebir maliyet farkı olacak ama güç yeterse değer diye düşünüyorum. Aynı çarşıda hazır masif ahşap kapılar da gördüm. Fiyatları makul. Henüz onlara vakit var ama atölyelere göre bayağı hesaplı olacak gibi görünmekte. Tesadüf orada kapı almaya gelen bir mobilyacıyla karşılaştım, kapıların tanesini 40 TL. ye monte etmektelermiş.
Cumartesi günü elektrikçi geldi kabloları çekmeye başladı, bu gün gidemedim ama o çalışmaya devam ediyor, bu gün akşama kablo çekme ve tablonun montesi işi biter dedi telefonda. Bu durumda haftaya da düğme ve priz montajları yapılır diye tahmin ediyorum. Bu arada binanın dış aydınlatmalarını da planlamak gerekti. Sensörlü lambalar ile üç tarafı çevrelemek ön tarafa sabit bir lamba takmak ilk akla gelen çözüm. Bahçenin diğer tarafları için aydınlatma konusunu henüz düşünmek bile imkan dahilinde değil. Bu hali ile hele bir yaşamaya başlayalım, onları o gün halletme yoluna gideceğiz.
Şöminenin monte edildiğini dün ilgili yere yazdım. Usta ile dün taş bakmaya gittik, bahçede mevcut taşların yanında köyün yakınında bir yerde moloz taşlar var ama renkleri yeşil gibi ve pek güzel. Biraz onlardan getirecek usta ve şöminenin her tarafını taş ile kaplayacak. Evin her tarafı taş. Böyle giderse mutfak tezgahlarını da taş ayaklara oturtabilirim nasılsa usta da taş işine bayılıyor onun beni, benim onu bırakacağım yok gibi görünmekte.
|