vehbi bey, her iki-üç sulamada bir çayı yapabilirsiniz ama limon suyu işini ayda bir yapın,oranıda iyi tutturmanız lazım yarım litre (500ml) suya yarım limon veya daha azı gibi, sürekli olarak hele hele oranı rastgele konulan limon suyu doğal olarak asit seviyesini çok aşırı yükselteceğinden bitkiye zarar verir,
bu arada seyyah bey eğer toprağın phında yine yükselme olmuyorsa miracle'ınızı köküne ve kökündeki toprağa zarar vermeden başka bir saksıya alın yani kısaca bitki için ŞAŞIRTMA yapın. böylece asit sorunu çözülmüş olur.şaşırtma biliyorsunuz pek çok bitki için çok işe yarıyor.
Birde vehbi bey, passiflora saksınızı güneşe doğru bir pencereye bakan kaloriferin üzerine koyun üstünü miracle gibi naylonla kapatın. 25-26 derece ısı,güneş ve %70-%80 civarı nem (miracle gibi çok sulamayın ama toprak nemli olsun,üstüne miracle gibi kapatacağınız naylon bunu sağlar) işi bitiriyor gibi geldi bana zira bende bekledim olmayınca bunu yaptım benim sevgili incarnatam 1,5 ay sonra bu koşullarla ancak çıkabildi. bu koşullarıda 1,5 hafta önce oluşturmuştum. Aşırı nem ve 25-26 derece ısı çıkmasını sağlıyor.Ama dikkat edin,nem durumunu sürekli kontrol edin ve saksı kesinlikle güneşi iyi görsün.eğer güneş olmazsa malum passiflora tohumları çürümeye başlar.Ben dün o resmini çektiğim incarnatayı da çıkar çıkmaz başka saksıya alıp şaşırtma yaptım o sakısıda diğer ikiside inşallah çıkar.
Çay küsbesinin bir tek kötü riski tespit edebildiğim kadarıyla,nemle birleşirse evde ufak bir sinek sorununa yol açabilir ona biraz dikkat edin.
sayın maybach bu su dinlendirme işindeki görüşünüze aynen katılıyorum. Saygılarımla.
|