Konu: Papaya
View Single Post
Eski 12-02-2011, 10:15   #24
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Bu meyvenin iç rengi açık sarı, mutlaka şeker ve aroması çok düşüktür. Papaya iç rengi koyulaştıkça şeker ve aroması yükseliyor. Bu meyve daha çok kızartma ve yemeklerde kullanılan bir tür, bu yüzden getirip yetiştirmeye değmez diye düşünülmüştür.

Carrica papaya cinsi zaten akdeniz sahil kesiminde çoğu yerde dışarıda yaşayabiliyor, iç kesimlerde sera içerisinde üretim yapılabiliyor. Bizim papayalarımızda caarica cinsi, meyve içi kırmızıya bakan sarı. Tat ve aroması çok yüksek, meyve satışımızda zorluk çekmiyoruz.

Her meyve fidanı üretilir, ticari getirisi ve albenisi yüksek olanlar daha fazla üretilir. Albenisi olmayan meyve fidanları zevk için bakılabilir, ama sıkılınca onlarda yok edilir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cagatayc78 Mesajı Göster
sadece tek bir papaya türü ve varyasyonları eksi ısıları kaldırabilir ama nedense bizim tohum ithalatçılarının bu türü ithal etmek aklına gelmez.
İşte baylar,bayanlar en dayanıklı papaya türü "mountain papaya" (carica pubens) izmir,antalya,mersin,iskenderun,muğlanın fethiye gibi kıyı ilçelerinde dışarıda yetiştirilebilir (20 fahrenheit=-6,6 dereceye kadar) soğuğa dayandığı söylenmektedir.zira bu tür ant dağlarında yetişir,ama ****** çok su ister. Buyrun linki,
http://www.tradewindsfruit.com/mountain_papaya.htm

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön