View Single Post
Eski 12-02-2011, 01:54   #285
cagatayc78
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-01-2011
Bunlarda benimkilerden ikisi birincisi şaşırtma yaptığım ve çok iyi gözüken 2 yaprağı var 3.sü çıktı büyüyor 4.sünü bekliyorum my tarımınkine benzer durumda pazartesi gününe kadar su yok (işyerimdekilerden biride bu halde resmini sonra çekip yollayacağım),2.si hasta olan ama kurtulma şansı olabilir sulamayı fazla kaçırdığımdan bu hale geldi bende su vermeyi kestim 3 gündür su vermiyorum bakalım ne olacak, sonuncusuda nihayet bugün 1,5 ay sonra filizlenmeye başlayan passiflora incarnate demek passifloranın filizlenmesi için 25 derece ısı ve miracle gibi sera yapmak lazımmış....

Bence ; Toprağa su vermeyin 5 gün sonra 1 sefer normal çeşme suyu verin çeşme suyunun içinde az oranda kireç toprak phını yükseltip bazik hale getirebilir yalnız unutmadan çok çeşme suyu içinde kireç bitkiye zarar verir sadece bir sefer yapın, bitkiyi de isterseniz naylonunu çıkarıp 1 saat kadar naylonsuz bırakın havalansın limon asidi buharlaşıp bitkiye zarar verici nem yapıyor olabilir. ve/veya bitki çevresine çay küsbeside döküp toprak niyetine kullanabilirsiniz limona göre çay küsbesinin asidi daha azdır seçim sizin.

Eklenen Resimler

cagatayc78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön