View Single Post
Eski 11-02-2011, 01:48   #525
ibrahim37
Ağaç Dostu

ibrahim37's Avatar

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Sayın nariel sanırım sizin çiğdemlerin soğanları yeterince gelişmemiş görünüyor. Belkide bu sene açmayacaklar. Sebebi konusunda bir şey söylemek biraz zor ancak bu çiğdemler bir karasal iklim bitkisidir. Silifke gibi kışın hiç olmadığı yerlerde bunları yetiştirmek biraz zor. Bence bitkilerin yapraklı olduğu dönemde sulamayı biraz arttırın ve bitkileri daha fazla güneş gören bir noktaya konumlandırın yazında güneşten uzak bir yere koyun. Bu duruma yardımcı olması için ben genellikle taprak saksıları ve toprağın üzerine 2 cm civarında ince kırılmış mıcır taşları öneriyorum.
Yani en etkili yol doğayı taklit etmekten geçiyor. Bitkinin doğal ortamda yazı ve kışı nasıl geçirdiğine bakmak gerekiyor.
Yani benimde doğu karadeniden gelen bazı çiğdemlerim doğru düzgün bir türlü çiçek açmıyor. Ancak yinede büyük bir çoğunluğu gayet güzel çiçek açıyor. Benim şansım ise kısada olsa bahçemin bulunduğu yerde azıcık kış yaşanmakta.
Albino bir çiğdemin fotoğrafını ekliyorum. Tek bir soğan olarak bahçeye ekmiştim. (zaten albinolarda ikincisi yoktur) bu yıl 4. çiçek açışı gayet çok güzel çoğalıyor!!!

Eklenen Resimler

ibrahim37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön