Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismail seyrek
Genel olarak gıdaların saklanması, her zaman tazesinin bulunamadığı gerçeğinden yola çıkarak geliştirilen kurutma, konserve, reçel, salamura vs. yöntemlerle mümkün olmuştur. Neticede zorunluluktan ortaya çıkmıştır.
Ne yazık ki günümüzde, ağız tadı pahasına tazesi varken de bunlar sofralarımızın
vazgeçilmezi olmuştur. Mümkünse her koşulda saf, doğal ve taze olan tercih edilmelidir.
Bizim eskilerin, sarmısak ve soğanı saklamada kullandıkları yöntem şöyle idi:
Üzerinde ekmek pişirilen sacın kızgın olduğu zaman ( her ekmek yapımından sonra) sarmısak başlarını ve de kuru soğanları tek tek saçak tarafını saca bastırır öylece saklarlardı. Bu durum filizlenmesini önlerdi.
Aynı yöntemi ben de soğanları teflon tavayı ısıtarak yapıyorum uzun süre
çimlenmeden tüketilebiliyor.
Sevgili Bahtiyar sizin yaşlılar da bilir herhalde. Aynı bölgeler çünkü.
|
Sizin yönteminiz de güzel bir uygulama.Ancak sarmısaklar tüketilmeden biraz uzunca beklerse,içleri soğuluyor ve kuruyor,yani kullanılamaz oluyor.Soğanların ve sarmısakların çimlenmesini önlemesinin yanısıra sarmısakların soğulmasını da önleyebiliyorsa kullanılabilir yöntem. Paylaştığınız için teşekkürler sayın İsmail Seyrek..