Konu: Pinus (Çam)
View Single Post
Eski 10-02-2011, 15:20   #122
FENIX
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-02-2011
1 ton kağıt üretimi esnasında 2.4 ton ağaç; yaklaşık 17 yetişkin çam ağacı kesilir,
440 ton su kullanılır
7600 kwh elektrik enerjisi kullanılır.
E –Bakanlık sisteminde Aylık 300000 giden evrak oluşturulmakta. Her giden evrakın en az 2 nüsha düzenlendiğini kabul edersek 600000 sayfa kağıt kullanılmaktadır. e-İçişleri Projesi sayesinde aylık 7200 ton ağaç,1320000 ton su, 22800 gWh elektrik tasarrufu sağlanır. Küresel ısınma ile mücadelenin bu kadar önemli olduğu günümüzde böylesi bir tasarruf hayati önem arz etmektedir.

yukarıda benim sunum dosyam bulunmakta burdaki bazı verilere cevre orman bakanlığının belgelerinden ulaştım. bu konuyla ilgili bir kaç sorum var.
1-acaba sarfiyat değerleri yanlış mı olmuş çünkü çok büyük oranda elektrik,su ve ağaç miktarları çıktı 600000 adet kağıt için.
2-bir hektarda kaç yetişkin çam ağaçı olur
3-yetişkin bir çam ağaçı kaç yılda yetişir.
4-yazdıklarıma ekleyebileceğim bu konu çok öenemli bundan kesin bahs et dediğiniz bir bilgi varmı. bilgiler asparagas olamsın bilimsel olsun mümkünse kaynak gösterin.

mail adresim dogusok@gmail.com bana bu mail adresinden ulaşırsanız sevinirim. ben içişlerinde proje yöneticisi olarak çalışmaktayım bu sunum bir çok kamu kurumuna yapılacak ve belki kurumlar bu sunumda etkilenip elektronik belge alış verişine geçecek ve ağaçlar kağıt olmak için kesilmeyecek

FENIX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön