View Single Post
Eski 10-02-2011, 14:28   #16
ismail seyrek
Ağaç Dostu
 
ismail seyrek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 121
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Dikkate alınıp uygulanacak bir yöntem. Ellerinize sağlık.
Saygılar
Genel olarak gıdaların saklanması, her zaman tazesinin bulunamadığı gerçeğinden yola çıkarak geliştirilen kurutma, konserve, reçel, salamura vs. yöntemlerle mümkün olmuştur. Neticede zorunluluktan ortaya çıkmıştır.
Ne yazık ki günümüzde, ağız tadı pahasına tazesi varken de bunlar sofralarımızın
vazgeçilmezi olmuştur. Mümkünse her koşulda saf, doğal ve taze olan tercih edilmelidir.
Bizim eskilerin, sarmısak ve soğanı saklamada kullandıkları yöntem şöyle idi:
Üzerinde ekmek pişirilen sacın kızgın olduğu zaman ( her ekmek yapımından sonra) sarmısak başlarını ve de kuru soğanları tek tek saçak tarafını saca bastırır öylece saklarlardı. Bu durum filizlenmesini önlerdi.
Aynı yöntemi ben de soğanları teflon tavayı ısıtarak yapıyorum uzun süre
çimlenmeden tüketilebiliyor.

Sevgili Bahtiyar sizin yaşlılar da bilir herhalde. Aynı bölgeler çünkü.

ismail seyrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön