View Single Post
Eski 10-02-2011, 12:30   #15
bahtiyar02
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Geçen yıl ürettiğim sarmısağı tüketene kadar kurumasını ve bozulmasını önlemek ve gerektıkçe elimizin altnda hazır olması için değişik bir yolla sakladım. Hasat ettiğim sarmısakları bir kaç gün güneşlendirdikten sonra tamamının kabuklarını soydum ve robottan geçirerek bir cam kavanoza koydum ve üzerine zeytinyağı koydum ve buzdolabına kaldırdım.Gerektikçe kavanozdan bir kaşıkla gerektiği kadar almak yemek yaparken zaman kazandırdı ve zaman içinde zeytinyağıyla sarmısak da özdeşlerek ayrı bir lezzet yarattı ve sarmısağın baskın kokusu da epeyce hafifledi ve hemen hemen kalmadı. İsteyen deneyebilir
Dikkate alınıp uygulanacak bir yöntem. Ellerinize sağlık.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön