View Single Post
Eski 10-02-2011, 10:57   #276
maybach
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vehbi Mesajı Göster
Sayın maybach bitki'leri sularken kenarlarına pamukla veya damlatarak çok az su veriyorum tohumları şişen tabletlere ektim daha sonra kenarlarını hazır toprakla doldurdum bardakların altına plastik tabak koydum plastik tabağa su koyuyorum tabaktaki su bitince azar azar su ilave ediyorum bardaklar kalerifer peteğinin üzerinde duruyor çok teçrübeli değiliz öğrenmeye çalışıyoruz resimlerinizi küçültmeniz gerekiyor vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
sayın vehbi kalorifere yakın olması ısı acısından avantaj fakat üstünde olması olmaz bence fazla sıcak olmamalı altına su koymakta pek faydalı olmaz altındaki suyun buharlaşması tohuma etki etmez bence öyle olsaydı seralara buhar makinası gerkirdi. kalorifer üzerinden uzaklastırın uzerşne straç film ile sera yapın ısıyı sabit tutun altına su deyilde nemi tutacak mazeme koyun torf pomza gibi. hazır toprakta steril diye satılıyor ama saglıklı deyıl 80derece sıcak buhar ile dezenfekte ediliyor yararlı bakterilerde ölüyor ben herzaman doğal bahçe topragı ile harman yapma taraftarıyım

bunlar benim örneklerim

Name:  sahibinden_DSC00206.jpg
Views: 447
Size:  40.6 KB

Name:  sahibinden_DSC00207.jpg
Views: 462
Size:  71.2 KB

Name:  sahibinden_DSC00208.jpg
Views: 462
Size:  54.9 KB

Name:  sahibinden_DSC00209.jpg
Views: 422