View Single Post
Eski 09-02-2011, 15:28   #105
osmnn
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-01-2011
arkadaşlar forumda yazılanları dikkatle takip ediyorum, bende Çanakkale bölgesinde işalah yakın zamanda entansif keçi çiftliği kurucam ve bu çiftlikte elde ettiğim süt için mini bir mandıra kurmak istiyorum. Kısacası keçi sütünü işleyip peynir olarak piyasaya sürmek amacımdır. 1 yıllık araştırma sonucunda bu kararı verdim. Fakat bilindiği gibi damızlık sorunu var, daha doğrusu kiminle konuşsam bu sorundan bahsediyor. Yurtdışından getirildiğini biliyorum, ilk olarak Avustralyadan getiren birkaç firma olduğu söylendi. Uzak olduğu için ciddi bir maliyeti var. Ayrıca Yunanistandan daha uygun fiyata getirilebileceği söyleniyor ama kimlerin getirdiğini bilmiyorum. Gittiğim fuarlarda tavsiyeler ve önemli bilgiler aldım. Sonuçta yüksek döl verimli, annesinin süt verimi, hangi bölgede yetiştireceksem o bölgenin iklim şartlarına yakın yerden almamı ve sertifikalı olmasına dikkat etmemi bütün herkesin söylediği ortak düşünce. Acaba tavsiyeleriniz neler olabilir? Çanakkale bölgesinden iyice araştırıp dediğim özelliklere sahip keçileri almak **** yurtdışından Avustralyadan pahalı gelirse Çanakkale iklimine yakın, getirttilebiliyorsa( izin varsa) Yunanistan dan getirtmek, uygun ve doğru hangisi olur? tabi yurtdışından getirtmenin riskleri olurmu olmazmı buda ayrı bir soru işareti... Bilgisi **** tavsiyesi olan bu konuda bilgilerini aktarırsa çok sevinirim.
Saygılar

osmnn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön