Tebrikler vehbi bey...
Benimde 5 tohumdan 4 ü çimlenmişti ...
Deneme olsun diye bir tanesini kaloriferin üstüne koyup altınada bol su koyup üsütnü kapatmıştım...üzerinede limon dökmüştüm onu sanırım şu sıralar kaybettik...
diğer ikisi de basit ev tipi bir seranın içerisindeydiler onlarada aynı işlemi uyguladım fakat sera yı çok suladım...sanırım onlarıda kaybetmek üzereyim...
serada olan bir tane yede aynı işlemleri uygulamıştım...yeni torftan çıkıyordu...bayağı büyüdü hiç bir sorunu yok...
en son ve göz bebeğim olan resimlerinide koyduğum miracle da aynı işlemleri uyguladım fakat dha az suladım ve yine üzeri kapalı..kaloriferin hemen yanında canavar gibi...
çıkardığım sonuç....limon gyet işe yardı ...ıslak toprak ve 30 dereceinn üstünü sanırım büyümede ters etki yapıyor...yüksek nem şart,şart..
kaybetmek üzere olduğum 3 miracle ımın yerine bir baktım bugün bir kahve torftan kafasını çıkartmış moralim biraz yerine geldi...
cagatay bey...sizinle bu bahsettiğiniz meyveler hakkında bi ara konuşalım geniş geniş....sonuna kadar haklısınız...yetiştirciye(bana) moral verdiniz...
teşekkürler arkadaşlar....
|