View Single Post
Eski 08-02-2011, 22:51   #3
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elek Mesajı Göster
Turşu denilince ilk tepkisi "Hani nerde, gidip yiyelim" olan birisi olarak ben de merakla bekliyorum bu deneysel çalışmanın sonucunu..

Bir google amcaya danışayım dedim, bakalım dünya mutfağında "kestane turşusu" var mı diye. Bizim bildiğimiz kestane için birşey yok, ama su kestanesi diye çevirebileceğimiz Eleocharis dulcis isimli Çin kökenli bir bitkinin turşusu yapılıyormuş. Bunun için bir tarif bulamadım, ama bitkinin (daha doğrusu turşuya konulan kök kısmının) 60% nişasta olduğu belirtilmiş. Bizim kestanelerde de yaklaşık 30% nişasta olduğunu kabul edersek.. Olur neden olmasın diyorum En azından nişasta içeren malzemeler turşu yapılamaz diye bir kural yok yani. Tarifler belki farklıdır ama bunun için Çince bilen birisinin yardımı gerekiyor..

Üşenmesem, çiğini de ben denesem mi acaba diye şeytanlar dürtüyor şu an
Bilirsiniz biber lahana gibi sebzelerin veya karışık turşuların yapım aşamasında içine bazı yörelerde nohut da koyarlar, nohuttaki nişastanın fermantasyonu artırması için.Yani nişasta sorun çıkarmaz gibi geliyor bana..Ama sonunda oluşacak lezzet ve aroma gerçekten merak konusu..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön