Sayın Mete Dündar, ben işin teknik yanını seviyorum, işin detayları beni daha çok ilgilendiriyor. Sizinle telefom konuşması yaptığımız gün hazırlamış olduğum besin eriyiğini analiz ettirmek içim thertmomed firmasına gittim. Buradan kendilerine teşekkür etmek istiyorum firma yetkilisi sayın Kahraman Kalyoncu beyler vakit ayırıp benimle ilgilendiler, ancak gördümkü bu iş öyle aceleye getirilecek bir iş değil orada çol kısa sürede bazı parametreleri tahlil ettik ancak neticeye varabilecek bir tahlilin biraz daha uzun zamana ve ölçülecek parametrelerin özel materyellere ihtiyaç olduğunu gördüm. Kahraman beyler bana fotometre 7500 modelinin tanıtımını yaptılar cihaz bu iş için güzel bir alet ancak fiat olarak bir amatörün altından pek kolay kalkabileceği bir fiatta değil. Ancak amatör olsun profösyonel olsun bu işe gönül veren bir grubun ortaklığıyla edinile bilir ama buda tabiiki düşünüldüğü kadar kolay değil. Mümkün değil demiyorum ama kolay değil. Bu konuda düşüncesi olan arkadaşların düşüncelerini öğrenmek isterim.Böyle bir cihaza sahip olabilirsek hem yapılacak tahliller dışarıya göre çok ucuza gelecek hemde ortak bir çalışmada çok daha faydalı bilgilere ulaşılacaktır.Ama şimdilik bir hayal olduğunu düşünüyorum.Zira bu cihazın maliyeti 2000 avro civarında.
|