View Single Post
Eski 08-02-2011, 22:37   #265
cagatayc78
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-01-2011
Güzel vehbi bey vallahi iyi, bende bugün işyerimdeki miracle'ı bir sulayayım dedim,birde baktım ne göreyim biraz gecikmelide olsa saksıda 2.bir dal doğalbahçenin verdiği ve ektiğim 5 miracle tohumundan 4.süde karşımda duruyor.Valla 5te 4 çimlenme ve büyüme var ama tabii o resmini koyduğum miraclelardan ayrıdığım miracle yaprağını iyice büyüttü (başına bir iş gelmezse resminide ilk fırsatta buraya koyacağım), ama ne yazık ki ayırmadığım resimde ortada duranın yaprağına baktım hasta gibi, ne zamandır limonlu su vermemiştim,hep çay ve çay küsbesi ile bitkiyi beslemiştim, bu gün 3 günlük sulama ara süresi dolunca bol limonlu su verdim bakalım durumu ne olacak inşallah toprarlar.
Seyyah bey,
Bende inanın bazen sizin gibi düşünüyorum acaba boşamı uğraşıyoruz diye.Adam gibi meyve veren bir hurma ağacına, ananas, hindistan cevizi gibi meyvelere ülkemizin şartları el vermeyebilir.
Ama diğer taraftan düşününce kivi,muz hatta bundan daha öncesinde çay bundanda öncesinde domates,fasülye bu ülkede ya bilinmiyordu.Ülkemizde yetişeceği tahmin dahi edilemiyordu. Ama şimdi ülkemizde kivi ve muz rahatça yetişir hale geldi, şimdi bakın feijoa meyvesinin zeytinin yanında rahatça el ele kardeş kardeş yetişeceği tespit edildi, avacodo bitkisi mersinde,antalyada yetşitiği gibi halk pazarlarına düştü, pepino'yu,tzimbaloyu akdenizdeki çiftçiler yetiştirmeyi başardı(her ne kadar ben beceremesem de ama anladım ki bu bitkiler sıcak yanında devamlı temiz ve hareketli bir hava akımı,oksijen istiyor).
Hatta biraz uğraşılsa kanaatimce karadeniz gibi bir yerde orman arasında kökünü 500-TLye bize satmaya çalıştıkları panax ginseng,akdenizde washnuss diye bize doğal deterjan diye sattıkları sabun ağacı (sapindus mukorossi ritha) bile yetişebilir. İklim konusunda epey şanslı bir ülkemiz var, amerikalılar californiyada;soğuk bölgelerde evlerinin içinde miracle fruitleri yetiştirmeyi başarmışta biz mi başaramayacağız.

Düzenleyen cagatayc78 : 09-02-2011 saat 22:24
cagatayc78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön