Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi carizma_009
Sayın Romantik aşılı liçinizi çok merak ediyorum resimini bizimle paylaşırmısınız.Bir abinizin sanırım, 3-4yaşında liçi fidanı olduğunu sölemişsiniz son gelişmeler nedir merak ettim açıkcası.Pawpawınızdan da inşallah meyve bekliyoruz, 10yaşında ağacı olan birini belirtmişsiniz keşke resimleme şansınız olsaydı da bizlerde görürdük.Çilek guavayla ilgili de bir başlık göremedim ama sizin bu konuyla çok ilgilendiğinizi gördüm dış ortamdaki yaşama durumu , kardan veya dondan etkilenme durumu nedir,meyvesini aldınız mı resimleri varmı görmek isteriz.Bütün sorularımı bu başlık altında toplamak istedim ayrı ayrı başlıklara yazıp size zahmet çıkartmak istemedim.Saygılarımla.
|
Sayın carizma_009;
Deneme üretimine aldığımız egzotik ve tropikal fidanlarda aradığımız şartlar vardır, bu şartlardan birine uyuyorsa üretime alıp, daha sonra müşterilerimze sunarız. Gerçekten insanlarımız bu tür bitkileri balkonlarında, ofisinde, serasında yetiştirmek istiyorlar.
Liçi üretim çalışmamız dediğim gibi devam ediyor. Üretimin devamını getirebilmemiz için meyve bulmamız gerekiyor. Yoğun ilgi yüzünden geçen yılki fidanlarımız tükendi.
Pawpawdada 2 müşterimiz 10 yaşında Pawpaw ağaçları olduğunu ve 4 yıldan beri meyve aldıklarını söylediler. Bizim Pawpaw ağacımızda şu anda 6 yaşında ve şu an üzerinde çiçek oluşumları mevcut, belirginleşince resimlerini ekleyeceğim.
Çilek Guavasında meyve aldık. Şu anki sattığımız fidanlar zaten 100-150 cm boyunda ve hepsi meyve vermek üzere. Soğuklada arası oldukça iyidir.
Ayrıca Avustralya Fırça Kirazından 2 yaşında geçen yıl meyve aldık. Soğukla arası oldukça iyidir. Şu an dış ortamdaki fidanlarımızda bile herhangi olumsuz durum söz konusu değil.
Surinam Cherryden bu yıl meyve bekliyorum. 2 yaşında anaç fidanımız.
Kahve fidanlarının büyük boylarından satmıştık şu an elimizde kalmadı, sattığımız fidanların birinden müşterimiz meyve almış,
Sarı guava dan meyve aldık, sera ortamında bile kışın zarar görüyor. Korunaklı bir yerde olması lazım,
Passiflora Edulisden 2 yıldan beri meyve alıyoruz. -5 dereceye kadar dayanıklı.
Passiflora Caerulladan bu yıl meyve bekliyoruz.
Nonimiz 1 yaşında anaçımız, bir müşterimiz sattığımız fidanlardan meyve aldı. Bu türkiyedeki alınan ilk Noni meyvesi idi.
Feijoadan 3 yıldan beri meyve alıyoruz.
Budanın Elinden meyve aldık.
Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor.