View Single Post
Eski 08-02-2011, 18:52   #203
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adavci Mesajı Göster
Sayın Nuri Murvet,
Seneyede aynı budama devam edecek mi?Ayrıca ilkbaharda son bordo bulamacından sonra tekrar ilaçlama yapacakmıyım.Kışa girerken yanmış inek gübresi ve leonardit vermiştim.Tekrar ne zaman gübre ve leonardit vermem gerekir.Suni gübre kullanmak istemiyorum.Siz ne dersiniz.Selamlar.

Merhaba sayın adavci

Meyva ağaçlarınız büyüme ve form verme sürecinde, profosyonel meyva ağacı bakımında yaz budamalarıda vardır fakat buralara giripte kafanızı karıştırmak istemiyorum.

Nasip olursa seneye ağacınızla kurmuş olduğunuz diyolog neticesinde o size gerekli, yapılacak budamaları size söyleyecektir.

Bu yıldan itibaren meyva tutumu için gözler oluşacaktır, bu gözleri tanıdıkça ağaçlarınıza nasıl budama yapılacağını öğrenmiş olacaksınız.

Ağaçlarınıza vermiş olduğunuz yanmış inek gübresi aşırı olmamak kaydı ile yararlıdır, fazla kullanımı köklerde yanma yapabilir, dikkatli kullanılması gerekir az miktarlarda bahar başında ve yaz başında olmak üzere iki kere vermeniz yeterlidir.

Leonardit gübre değil toprak düzenleyicidir. Kullanım özelliklerini ve kullanıcağınız miktarını peketler üzerinde yazan ölçülerde kullanın..!

Düzenleyen Nuri Murvet : 21-02-2011 saat 17:55 Neden: bilgi ilave
Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön