Turşu denilince ilk tepkisi "Hani nerde, gidip yiyelim" olan birisi olarak ben de merakla bekliyorum bu deneysel çalışmanın sonucunu..
Bir google amcaya danışayım dedim, bakalım dünya mutfağında "kestane turşusu" var mı diye. Bizim bildiğimiz kestane için birşey yok, ama su kestanesi diye çevirebileceğimiz
Eleocharis dulcis isimli Çin kökenli bir bitkinin turşusu yapılıyormuş. Bunun için bir tarif bulamadım, ama bitkinin (daha doğrusu turşuya konulan kök kısmının) 60% nişasta olduğu belirtilmiş. Bizim kestanelerde de yaklaşık 30% nişasta olduğunu kabul edersek.. Olur neden olmasın diyorum

En azından nişasta içeren malzemeler turşu yapılamaz diye bir kural yok yani. Tarifler belki farklıdır ama bunun için Çince bilen birisinin yardımı gerekiyor..
Üşenmesem, çiğini de ben denesem mi acaba diye şeytanlar dürtüyor şu an
