View Single Post
Eski 08-02-2011, 14:59   #855
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Epey bir gelişme oldu bende geçen haftadan beri;

Bacalar tamamlandı. Bana göre üçüde çok güzel oldular. Tuğladan ördü usta bacaları, beton başlıkları gene tuğlalar üstüne oturttu ve en üstede tuğla ile piramit gibi başlık oturttu. Daha sonra sıvandılar ve püskürtme sıva ile kaplandı üçüde. Çatının şapı iyice temizlendi ve likit membran sürdük. Niyetim bu membran üzerine ısı yalıtım levhaları döşeyip, üzerlerine 3-5 cm kalınlığında kalın beyaz mozaik serdirmek ve çatıyı öylecene unutmak.
Çatıda şap ile güzel bir meyil verildi ve su binanın arka tarafından 5 adet gider ile yere inmekte ama boru kirliliği azalsada devam etmekte. Dünden beri kafam onunla meşgul. Sanırım boruları yok edeceğim ve suyun deliklere takacağım 20-25 cm.lik bakırdan veya ahşaptan yaptıracağım oluklarla yukarıdan aşağıya dökülmesini sağlayacağım. Bina nasıl olsa yağmurda ıslanmakta, bu şekilde çatıdaki su anında aşağıya inecek ama boruyla değil de şarlayarak inecek. Taş binaya ne zararı olur yerden sıçrayan suyun onu çözmem lazım.

Bir mühim gelişme de doğramalarda yaşadım. Doğrama ahşap olacaktı fakat sineklik ve kepenk bir arada olamadı. Kepenkleri içeriden açma ve kapama imkanı olmuyor sabit sineklikler ile. Ahşap işimi yapacak olan atölye sürme sineklik işine girmedi bile, radikal bir karar alarak konfor ısı camlı ve sürme sineklikli aliminyuma döndüm. Peşinatı ödedim ölçü alındı ve profiller hanımın istediği renkte bordo renkte boyaya gitti. Doğrama aliminyum olunca kepenkleri de demir yapmaya karar verdim ve onuda kesinleştirdim. Patlatma kepenk denilen, hava ve ışık alabilen, köyde çok evde mevcut kepenklerin siparişini verdim, yarısını ödedim ve bu günde bordo metal boyasını kargo ile demirciye yolladım. En geç haftaya çarşamba takılacak kepenkler aksilik olmazsa. Kepenkler takılır takılmaz doğramalar monte edilecek.

Yarın şömine için montaja gelecekler. Kaplamasını biz yapacağız, onlar ısı odası dahil döküm hazneli cam kapaklı bir şömine yapacaklar.

Dış kapı için de metal doğramalara ve kepenklere uyar diye aynı renkte çelik kapı düşünmekteyiz ve bir yerden fiyat aldım ama evin tabanını halletmem şart kapılardan önce. Laminat yapıp kısadan çözerim derken, sallanmaya devam etmekteyim. Ev kapanmadan onu yapmak mümkün değil, yağmurda harap olmaları söz konusu, haftaya onu da halletmem gerekecek. Emprenye edilmiş ahşap lambriler var. Yatak odası ile küçük bir oda var onu tahta, diğer tarafları taş yapabilirim ama yapmayabilirimde tabii...

Elektrik tesisatı için tablo, kablo ve sıva üstü prizleri, düğmeleri aldık bu hafta sonu elektrikçi ile beraber. O da sanırım bu günlerde köye gidecek montaj için. Aydınlatmaları bilahare seçip takacağız.

Çok ayrıntı var ama bir şekilde insan becerebiliyor. Mühim olan sağlık ve de para. Onlar tamamsa gerisi teferruat.

Usta derzleri kendi bildiği karışımla yaptı ancak biraz nem vardı bazı iç kısımlarda, silikonlu hazır derz aldım, dünden beri dış derzleri tekrar elden geçiriyor.

Fotoğraf çok ama ufaltamadığımdan ekleyemiyorum.


Düzenleyen hosseda : 13-02-2011 saat 14:24
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön