View Single Post
Eski 13-02-2007, 14:04   #1
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Mine Pakkaner-Bahçıvan İbrahim Alp / lavantin, ardıç,benjamin, çalı acem borusu vs.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
...
Mine hanim Ruzgar[yatigi] sanildigi gibi zor bir tarz deyildir sen agacini sec, ornegin bir yayilici ardic olabilir. Birlikte calisirsak, istedigin tarz kisa bir zaman sonra elinin altinda olur.
Hosca kaliniz.
Ali Bey aslında bir fidanım var. Epeydir bir lavantin bonsaisi (Santolina chamaecyparissus)yapmak istiyordum, ama cesaret edemedim( Hergün yüzlerce bitkiyle uğraş, yetişmesi, hastalığı sağlığı gözü kapalı bil, sonra bonsaiden kork , ama böyle maalesef ). Size ve yönetimdeki diğer arkadaşlara da aylar evvel bir lavantin bonsaisi isiyorum demiştim hatırlarsanız.

Geçenlerde yine bir fidankıktaydım, lavantin sırasından geçerken gözüm birine takıldı. Gittim geldim, sonunda sıradan çektim. Fidanlığın sahibi "siz tek bir lavantini ne yapacaksınız ki, hem o pek cılız" dedi ve bana fidan seçmek için davrandı. "Yok" dedim, "ben bunu istiyorum".

Önce süpürge tarzı olur dedim, sonra çelebi mi olur diye düşündüm. Birgün Memet'le sohbet ederken "bak ben bir bonsai yapacağım" dedim, baktı "sarkık tarzolur güzel olur bu" dedi.

Telleyeyim dedim ama içime sinmedi bıraktım. Fidanımın yüzeydeki köklerini de ortaya çıkarmıştım, kaya üstü bir çalışmaya hazır olsun diye. Böyle bir inceledim, sanki çok sert rüzgar yüzünden topraktan sökülecek gibi olan bir ağaç olabilir gibi geldi. Siz ne dersiniz?

İki ayrı açıdan fotoğrafıni çektim, aşağıdalar, fikrinizi söylerseniz sevinirim (çok heyecanlandım bakın şimdi ) .
IMGP5326.JPGIMGP5328.JPG

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön