View Single Post
Eski 07-02-2011, 11:27   #523
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Selamlar

Güney Afrika, İtalya ve özellikle de Amerika'dan sipariş verdiğim 250 tür bitkinin tohumlarını ekmekle ilgilendiğim için zamanında cevap veremedim sayın selenn. 3 gün uğraşıp yaklaşık 15 saatimi vererek ve 14 kap içine, her bir türü ortalama 20 tohumdan 5000 tohum ektim. (170 Lithops, 30 conophytum, 20 oftalmophyllum, 10 kaktüs, 20 diğer sukulentler) Hali hazırda daha önce ektiğim 4000 civarı lithops ve conophytum fideleri şu anda büyüyorlar. Çoğunluğu 1.5 yaşında ve daha bir nohut büyüklüğündeler. Bu ektiklerimin çoğunluğu elimde olmayan türlerdi. Şimdi lithops ve conophytumlarda istediğim büyüklükte bir tür sayısına ulaştım. Darısı bu bitkileri seven herkesin başına. Ektiğim kaplara ait resimleri yakında yükleyeceğim.
Sayın selenn teşekkür ederim. Ben lithopsları çok tecrübeler sonrasında balkonumun camına en yakın yerine koydum, o da yetmedi bir sene sonra ışık sistemiyle takviye yaptım. Doğadaki ışık istegini ancak yakalayabildim. Su, gübre ve havalandırma problemleri de cabası. Bu olmazsa olmazlardan herhangi birini eksik yaptığınızda malesef formu bozulup ölüyor. O yüzden kaktüs bakımı lithops bakımından kat kat kolay.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön