View Single Post
Eski 05-02-2011, 22:24   #187
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Merhaba sayın adavci

Alıntı :
(Ağaçların tepe kesimini bilerek yapmadım, dışardan içerisinin görünmesini istemiyorum.Biraz boyları uzasın istedim.Mahsuru olur mu?)

Tepe kesimi usule uygun olarak bir tanesi değil ağacın tamamına forme edilir veya edilmez tercihtir..

Tepe kesiminin amacı meyva gözlerini aşağıda oluşması için yapılan bir baskıdır.

Bordo bulamacı atmamda geç kalmadım değil mi??(Bayi geç kaldınız dediği için sordum.)

Kışlık bakım için, iki kere uygulama yapılması bitki sağlığı açısından iyidir..

İlki sonbaharda yaprak dökülmesinin %70şi olduğu zaman, birde ağaçlara su yürümeden evvel gözler kabardığı zaman uygulama yapılmalıdır.

Size bayi geç kaldınız uyarısını onun için yapmış...

Siz bordo bulamacını uygulayın hiç bir zararı yoktur, birde baharda gözler kabardığı zaman uygulama yaparsınız...

Ayrıca iki çam resmi eklemiştim,dikkatinizden kaçmış olabilir.Yorumunuz olursa sevinirim.

Kapı girişine sağlı, sollu iki adet limoni servi, bunları kendi haline bırakırsanız 4-5 sene sonra kapıdan içeri giremezsiniz.

Onun için budama makasınız elinizden düşmeyecek, yandan genişlemesine izin vermeyin, uygun gördüğünüz bir boyda tepe kesimi yapılarak hep bu halde tutmalısınız.

Özellikle mayıs ve temmuz aylarında sık dokusu olduğu için böcek oluşumlarına yataklık yapar kendiside çok zarar görür, dikkat edin.

Düzenleyen Nuri Murvet : 21-02-2011 saat 17:53 Neden: bilgi ilave
Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön