View Single Post
Eski 04-02-2011, 18:46   #180
cemal.S
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Günaydın Cemal Bey, sulama kurulurken henüz bu konuda hiç bilgim yoktu. Yavaş yavaş öğreniyorum. Bu yıl sulamaya yeniden bir el atmak gerekebilir bence de . Ama bilgilerim bu donanımı tek başına kurmak için hala yetersiz. Bahçem aslında küçük ama herhalde profesyonel yardım almak zorunda kalacağım..
Merhabalar....!

Eser Hanım...! Damlama sulama konusunda benimde paylaşacaklarım oldukça sınırlı. Ancak sizlerle gördüklerimden ve yaşadıklarımdan tecrübelerimi paylaşabilirim. Şu anda benim kullandığım araziden size örnekler sunacağım. Arazi tam bir dikdörtgen. Uzun kenardan uzun kenara araziyi tam ortalayan bir ana su hattımız var. Ucu kapalı. Saksılarımız dörderli arsanın uzun kenar boyuna sıralı. Her dört saksının arasından bir tahli su hattı arazinin sonuna kadar döşeli. 4 çıkışlı meme tabir ettiğimiz bir aparat her sıraya 1 adet gelecek şekilde tahli hortum üzerine delik açılarak monteli durumda. Kısacası her şey santimi santimine ölçülü. Bahse konu memelerin saatte kaç litre su vermesini isterseniz o çeşidini seçiyorsunuz. Memelerin üzerinde bir dağıtıcı aparat yardımı ile su dörde bölünüyor. Sonra her bölümden sipral hortumla, ucunda bir akıtıcı aparat takılarak (Kazık) saksılara tek tek yerleştirilmiş durumda. Sipral boyları en yakından dıştakine doğru uzun düşünülerek dizayn ediliyor. Çok kollu ve detaylı olması sebebi ile AHTAPOT olarak adlandırılan bu sistemin avantajları saymakla bitmez. Suyu kaynağından adrese teslim diyelim.

Umarım faydalı olmuşumdur. Konunun uzmanı değilim bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. OSMAN 45 Beye ilgilerinden dolayı çok teşekkürler.

Sevgiyle kalın.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön