View Single Post
Eski 03-02-2011, 22:07   #176
Eser İlhan
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet Mesajı Göster
...............Benim kanaatim ; Size bahçeniz bir şeylerin ters gittiği hakkında bir şeyler söylemek istiyor, dinleyin zaman içersinde gözlemlerinizi daha dikkatli yaparak sorunu bulabileceğinizden hiç kuşkunuz olmasın...
Merhaba sayın Nuri Mürvet, söylediklerinizi yarın hemen yapacağım...
Bahçemize kurulma aşamasında otomatik sulama döşendi. Benim bir de damla sulama hattı kurulmasında ısrarlı olmam sonucu peyzaj mimarımız springlerin bazılarını söktürerek yerine hortum çıkışları bağlattı. Oysa benim hayalimdeki damla sulama bu değildi. Ben ayrı programlanabilen bir damla sulama hattı ile kenarlara dikilmiş olan bitkileri bağımsız olarak sulamak istiyordum. Bu işlem benim bahçede olmadığım bir gün halledildiği için müdahale etme şansım maalesef ki olamadı, oysa her aşamada işin başında olmaya özellikle dikkat etmiştim. Springlerin yerine damla sulama çıkışlarının gelmesi bence yanlış oldu. Ayrıca rögar evin ön tarafında kaldığı ve bahçe ile arasında bağlantı yapılamadığı için drenaj da döşenemedi. Bahçede hafif bir meyil var, bu meyilin bir miktar drenaj sağlayacağı ve sorun olmayacağı söylendi. Ama sorunlar geliyorlar...
Dediğiniz gibi, bahçeyi dinlemek ve söylediklerini anlamaya çalışmak galiba en doğrusu. Bu yolda bana yardımcı olduğunuz için de size çok teşekkür ediyorum....

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön