Her konuda muhalif olmak gibi bir durum bu . Ben ne bal üreticisiyim nede NBS lerin savunucusuyum . Makasadim sadece tarihi karistirip, bizim kendimize zamaninda ettigimiz en büyük yanlislari hatirlatip, hep sucu baskasinda degilde birazda bireysel olarak kendimizde aratmak.
Evine gelen misafirlerine ayran veya serbet yerine 1 litrelik cam siselerde pepsi cola ikram etmek kimin fikri idi ??? Cesitli seviyelerdeki sosyeteye dahil olmak isteyen yurdumun tüm kadinlari !
Dügünlerde gelen davetlilere kapida sigara ikram etmek kimin fikri idi ??? Maddi olarak mertebesini gelen davetlilere gurur icinde göstermek arzusunda olan yurdumun erkekleri !
1980 lerde avrupa ilkokullarinda dahi topraga verdigi zararlar ögretilen , avrupa gübresi adi ile satilan suni gübre , kim tarafindan israrla yillarca ayni topraga uygulandi ?? Yurdumun gözü doymamis ciftcisi !!
Egitim ve medeniyet icin yillardir okullarda bati dünyasinin gelisimleri kimler tarafindan bize yani halka empoze edildi ??? Bunun cevabi burda tartisma yaratir ama sanirim herkez kendini bilir ! Sorgusuz sualsiz kabul ettigimiz bunca bati meziyetleri bize kimse tarafindan zorlanmadi ! Biz zaten dünden razi idik modernlesmeye !
Simdi kimse günah kecisi aramasin, istisnasiz hepimizin sucu bu . Zararin neresinden dönülürse kardir . Basta kendi hatalarimizi bulabilirsek sanirim tedavisi de bir o kadar kolaylasir .
|