View Single Post
Eski 03-02-2011, 07:01   #173
Eser İlhan
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet Mesajı Göster

Fotoğraflardaki görüntüler, benim de hoşuma gitmedi...

Özellikle kirazdaki görüntüler, bakteri veya virus hastalıklarını çağrıştırıyor...

Kiraz fidanında yalnız o bölgedemi var, yoksa başka bölgelerde bu tarz oluşumlarda var mı ?.................. Atlas sedirinizin durumu nasıl.?
Sayın Nuri Mürvet, cevabınız için çok teşekkürler. Kirazda sanıyorum sadece o bölgede var. Ama bir daha dikkatlice bakacağım. Zaten bordo bulamacını da almıştım, birkaç hafta sonra uygulayacaktım. 31 Ocakta kışlık yağ uygulamasını yaptık, cuma günü bahçeye tekrar gideceğiz. Söylediğiniz fıırçayla bordo bulamacı sürme uygulamasını hemen yapayım mı yoksa kışlık yağdan sonra belli süre beklemek mi lazım?
Budamaları ve bakımları hep ben yaptım bahçeye ilk kuruluşu dışında yabancı çalışan ve yabancı ekipman girmedi ben de kullandığım araç gereci hep temiz tutmaya çalıştım. Nerden geldi bu mikroplar ????
Atlas sedirimin durumu hiç iç açıcı değil. Büyük bir ihtimalle kendini pek toparlayamayacak ve bu bahar yenisini dikmek zorunda kalacağız.Ama insanın bakıp büyüttüğü bir bitkiyi kaybetmesi çok acı. Onlar benim nerdeyse evladım gibi oldular artık....
Bu bahçede yanlış giden birşeyler mi var diye düşünmeye başladım. Kurarken bir peyzaj mimarından da destek almıştık oysa...
Çok güzel bir taxusum vardı, baharda sürmeye bile başlamıştı, önce o bir gecede kurudu...
Sonra güzelim himalaya sedirim, desteklenmiş olmasına rağmen geçen kıştaki karda yan yattı. Çekip bağladık,ama kurudu.... Şimdi mavi sedir...
Sanirim sulamada da bazı problemler var. Baharda daha bilinçli ve dikkatli bir gözle yeniden ele almak gerekecek bahçeyi her halde....

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön