View Single Post
Eski 02-02-2011, 17:55   #170
Eser İlhan
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Merhaba Nuri Bey, bir süredir derslerde bulunamadım, umarım beni yok yazmadınız
Bir kaç gündür Büyükçekmece'deydik. Orada Internet bağlantım yok bu nedenle siteye giremedim ama bu arada çok çalıştım, budamaların çoğunu yaptım, kışlık yağ ile ilaçlamayı da yaptım bu arada da size de soru biriktirdim; izninizle soruyorum :
Budama yaparken kirazın ve şeftalinin gövdelerinde hiç de hoşuma gitmeyen çatlamalar saptadım. Hemen fotoğraf makinama sarılıp size resimlerini çektim, ekliyorum. Bu çatlamalar hastalık belirtisi midir? Ne yapmalıyım?
Evin dışındaki geniş alana ağaç diktiğimizi yazmıştım size. Bu ağaçlar arasında iki tane de ıhlamur var. Bu yıl onların da (bahçenin tüm bitkileri gibi) üçüncü yılları olacak. Onlar için yapmam gereken bakım var mıdır?
Bir de evin girişinde yaklaşık 1.5 m lik piramidal formlu bir ilexim var, yazın birkaç kez organik gübreli su ile sulamak dışında şimdiye kadar hiç bir bakım yapmadım . Büyüyor,çiçek açıyor ve meyve veriyor. Yapmam gereken ilaçlama vs, herhangi bir bakım var mıdır? Onu da güzel mavi atlas sedirim gibi aniden kaybetmek istemem.
Resimleri ekliyorum (ilk iki resim süs kirazı,son iki resim ise süs şeftalisi)
Teşekkürler )

Eklenen Resimler

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön