Merhaba Bonsai sevdalısı arkadaşlar;
Konu başlığının içeriğini; ne yaparsak, iyi yol alırız? Nerde hata yapıypyoruz?
Atölye çalışmalarımıza neden sürekli katılım olmuyor? Daha doğrusu kendimizi sorguyalım istedik. KENDİMİZİ başkalarını değil.
Her şey den önce insanız. Hepimiz hata yapabiliriz. Dört dörtlük insan olmaz.
Diyelim ki; çok özel bir buluşmaya, ya da toplantıya gideceğiz. Şık giyinmemiz gerekiyor. Giyindik; takım elbise, kravat her şey mükemmel görünüyor, çok güzel hazırlandık. Tam çıkmak üzere iken; evden birileri, "aaaa çeketin arkası sökük, öyle gitme" deseler biraz üzülürüm. Ama daha çok sevinirim. Çünkü benim göremediğimi; (AYNAYA rağmen) ailem görmüş, beni uyarmıştır.
Eğer evdekiler, görmese idi, sokağa çıktığımda komşumun ve dostlarımin uyarmasını isterdim.
Burada söylenenlere; savunma durumuna, geçmeden, bence "acaba ,acaba " demeliyiz diye düşünüyorum.
Hiç birimiz mükemmel değiliz. Ben isterim ki; herkes kendini sorgulasın, kendi öz eleştirisini yapsın. Eğer kendimizde de hata bulmuyorsak sorun yok zaten.
Eğer; gelen her eleştiriyi, saldırı olarak görüyorsak, nerdeyiz, durumumuz nedir, ne yaparsak daha iyi olur sorularını sormamızın anlamı da yok bence.
Bir kişinin bile kalbini kırarsak; hadi kırdık diyelim, ne kazanabiliriz ki?
Eleştiriler yapıcı olmalı, kırıcı değil. Bazen de DOST ACI söyler. Ama doğru söyler.Ata sözünü aklımıza getirmeliyiz.
|