View Single Post
Eski 01-02-2011, 13:53   #34
öZNe
-

Giriş Tarihi: 31-08-2010
Sayın memet, '' Sözleriniz konu içeriğinehiç bir katkı içermiyor. Sadece itiraz ediyorsunz. Bunun da benim bu başlığı açma amacıma bir katkısı yok. '' demişsiniz. Konuyu Tekin Bey açtı sanıyordum ben. Onuda mı siz yaptınız?

'' Pek işöyle yapalım bundan sonra biri bonsaisi konusunda bir soru sorunca kimse cevap vermesin.
Hemşerim önce bir seviye tuttur bakalım sen, yazalım. Hatta bu yazıyı her seferinde yazmayı siz görev edinin. ''
demişsiniz. Okuma özürlüyüz. Forumu bi oku deyiverin. Nasılsa aynı soru onlarca defa sorulmuştur daha önce. Bahsettiğim seviye eğitmen edasıyla yazanların seviyesidir. Yani siz seviyeyi yüksek tutarsanız bu işi öğrenmek isteyenler okur , araştırır bir zahmet diyorum. Ne görev istiyorum ne de vazife. Ben hobimin gönüllüsüyüm.

'' yazdıklarınız bonsai çalışamlarında katılımı arttıracak bir içerik taşımadığı için bana yararı yok. Demekki ben bildiğim yolda gideceğim sizin anlamaya niyetiniz olmayan yer burası.
Her gelen bazen aynı soruyu soruyor evet cevap verenlerde usanmıyor. Çünkü burası forum, böyle oluyor forumda işler. ''
demişsiniz. Böyle olmamalı işte bonsai forumunda durum. Yoksa beş sene sonra gene bu konuda konuşursunuz.

'' Tekin bey ilk mesajındaişin maddi boyutlarından sözetmişti. Sizin cebinzide paranız varsa, ben eğitim ereyim isterseniz size ücreti karşılığı. Çin veya Japonya'an sertifikam olduğunu da kanıtlarım geldiğimde. Malum böyle bir şey istiyorsunuz. '' demişsiniz. Sertifikanızın olduğunu bilmiyordum. Size karşı önyargılıyım. Yaklaşımlarınız çok fazla '' ben '' merkezli. Diğer taraftan bitmiş bonsai örneklerinizi de görmedim henüz.

'' Bugüne kadar yaptığımz hiç bir toplantıda maddi bir kazanç niyetimiz isteğimiz fikrmiz olmamıştı aslında.
Yurt dışından değerli bir usta da çağırın bu değerli ustanın istediği bir kaç bin euro'yu biriktirmek için forumda bir başlık açabilrsiniz.Japonya'dan gelen hocalar da olabilir euroya bir de sıfır eklersiniz bu durumda. ''
demişsiniz. Çokda ucuza üstesinden gelinebilecek bir hobi ya da sanat dalı değil bu bonsai bilmem farkında mısınız? Sadece seramik bir saksı bile alacağınız fidandan pahalı olabiliyor. Yapıyormuş gibi yaparsak kolay tabi. Ama yurtdışıyla rekabetten bahsediyorsak ki biz daha oraya gelemedik euro ile maliyetlerden geri durmamalıyız.

'' Yazdıklarınız ütopik mi hayır değil. Sadece yürüyen sürece nasıl katıkada bulunuruz diye açılan başlığı sabot etmek. '' demişsiniz. Alıştığınız tarzın dışında eleştiri aldığınız için sabotaj sözcüğünün kapısını çalıp yardım istediğinizi düşünüyorum.

'' Evet ben organzie edeyim on arkadaşla toplantıyı dediğiniz deriliğe ulaşamadım yazınızda. Sanırım işin sizi aşacağını farkettiniz. '' demişsiniz. Hiçbirşeyi yapmak için yapmadım. Ama hazır konusu açılmışken kimseyi tanımayan biri nasıl bir organizasyon yapabilir ki ? Buradan da anlaşıldığı üzere sanırım öncelikle bonsaiye gönül verenlerin bir araya gelip tanışması gerekiyor. Belki daha sonra hobiye ayrılan boş zamanları çakışanlarca bir birliktelik sağlanabilir.

'' Sizin için olursa böyle olur, benim için hayalcilik ve süreci sabote etmek oluyor.

Size kalsa aman başlamayalım biz bu işe usta bile yok Türkiye'de deyip evde otururdunuz.

Biz ise başlayalım yürüyelim yürüdükçe öğreneceğiz dedik.
Şimdi de daha iyi nasıl oluruz diyorduk ki, sağolun başlığı sabote ediyorsunuz, fikrini açıklayacaklar da yazmıyor . ''
demişsiniz. Kimseye sözüm üstüne söz söylenmez dediğimi hatırlamıyorum. İsteyen istediğini yazar. Düşünmek , düşündüklerini ifade etmek adına yazmak özgürlüktür. Ben bu özgürlüğü kullanıyorum. Susma , yazmama özgürlüğü diye de bişey vardır sanırım.

öZNe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön