Sevgili bonsai Dostları
Öncelikle "Gülşen" Yurt dışında ki bir uygulamayı örnek vererek konuyu desteklemesi çok güzel.Bu konuda güzel bir öneride bulunmuş.
Sevgili "jeomeo" Yazdıklarının Tümüne katılıyorum.Araştırmışsın araştırdıkları elemiş ve tartmış sın.Ve araştırmaya da devam ediyorsun.
Sayın "izzeterisen" çok doğru bir konuya değinerek farklı şehir ve ona bağlı ilçe ve mezralarda ki çalışma ve toplantı eksiklerinde haklısınız.
Sayın Ali Hocam Sizde çok güzel sözler söyleyerek doğrular ile bize her zaman yol gözteriyor yolumuzu aydınlatıyorsunuz.
Şİmdi Konunun özündeki soruyu "Bonsai öğrenim toplantıları için yeni öneriler"
Kendimsel önerim ve toplantılarda gördüklerim.
Biz Memet, Mine Hanım ve ben
2007 yılında beri gerek bonsai gerek bitki bakımı konularında toplantılar düzenliyoruz.
Bu toplantıları sırf İzmir de değil Diğer şehirlerde de yapıyoruz.
Şahsım olarak Farklı İl **** ilçelerde yapılan toplantılara vakit buldukça katıldım iştirak ettim.
Hatta Bonsai Dostlarının göstermiş olduğu tolerans ve ilgi ile tecrübelerimize binaen
Katıldıkları bu toplantılarda yapılan anlatımları dinlemiş ve uygulamışlardır.
Lakin çoğu katılımcılar sadece o gün için iştirak ettikleri bu toplantılara daha sonraları gelmemiştir.
Fakat bir çok bonsai dostları da kemik kadro olarak toplantılara düzenli olmasa da zaman zaman iştirak etmiştir.
Bu kemik kadroya İzmir den katılanlar artmış.Aynı oranda farklı şehir lerde kendini geliştiren ve araştırmalarını sürdüren bonsai dostlarının tecrübe ve deneyimleri ile de çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.
Fakat ne yazık ki İzmir kadar sık değildir.
Benim toplantılarda eksik gördüklerim “memet” bilemiyorum Bu benim kişisel söylemim ama her toplantıda sil baş dan bonsai ve bonsai genel bakımlarını anlatmak dan ben çok yoruldum. İçin de ağırlıklı uygulamanın yer aldığı bir uğraşıdır bonsai……………
Artık uygulama yapılmalı örnek artırılmalarına gidilmelidir.
Biz her toplatıda memet de ben de sil başdan her konuyu anlatıyoruz.
Ya da bir fidan alıp memet de bende budu yor telliyor saksı değiştiriyoruz.
Gelenler sadece izliyor.Soru soran oluyor ama bir daha ki çalışma ya uygulama yapaçak bir fidan getirmiyorlar.
Getirenler de çalışaçak vakit ya da yer bulamıyorlar.
Çok uzun zamandır gereçekden keyif aldığım toplantı şeklini sizin ile paylaşmak istiyorum.
Memet arkadaşımızın Urlada Çuha peyzaj da düzenlediği açık hava bonsai toplantısı.
Neden derseniz kendime ait iki fidanımı orada ki bonsai dostları ile düzenledim telledim saksısını değiştirdim.Ve katılan tüm kemik kadro bonsai dostlarıda kendi ağaçları ile çalıştılar.
Hatta her kez ağaç söylemi olsun böylemi olsun diye kendi fikirleri paylaştı.
Uygulamalı ama her kez kendi adayları üzerinde çalıştı çok güzel vakit geçirdi.
Benim en büyük önerim bu olacaktır.
Kişilerin bir mekanda toplu olarak kendi adayları ile çalışması ve uygulama esnasında yaşana soru ya da problemleri tecrübeli olan bonsai dostuna sorarak yerinde ve kendi aday fidanı üzerinde uygulama yapmasıdır.
Saygılar.
|