View Single Post
Eski 31-01-2011, 01:33   #67
Arnavut
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Red face - Kuluçka Makinası -

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperen55 Mesajı Göster
arkadaşlar benim 21 nisan 2010 da cıkacak olan civcivlerin yumurta içerisinde öldüler sadece iki tane ördek el yardımı ile bir gün sonradan cıkara bildim sanırıım sorun bence bilgisayar fanımın yumurta üzerine fazlaca sipikilasyon yapmasıydı birde son dönemce nemlendirmeyi ayarlayamadım bide bir yerde okudum yumurtaların sivri yerleri aşağıya bakacak şekilde dizilecekmiş ben önceden okuduğumda yumurtalar üste baksın diyolardı öyle okumustum öyle yaptım . şimdilerde yeniden kurdum ocak 17 2011 de cıkımlar başlıyacak nemlendirmeyi şimdi sizlerin dediği şekilde yapmaya calışacam ama yumurtalarımın dizilişi gene aynı yukarı bakıyor. eğer bu seferdede başarısız olursam yumurtalrımın sivri yerlerini aşa bakacak şekilde öbür denememi yapacam bir sonuca ulaşrsam şayet sizlerle tekrardan paylaşacam hayırlı cıkımlar diliyorum yavrularınız cok güzel vede sağlıklılar..
Sayın alperen55;

Arkadaşım yazdıklarına bakılırsa sen yukarıdan aşağıya eksik yapmışsın bu kuluçkacılık olayını.. Bu konuda benim ve diğer arkadaşlarımızın forumumuzda çok miktarda yazıları mevcut bence en önce onlara bir göz atmalısın.

Sen muallakta kaldığın konulara değil bilimsel ya da alışılagelmiş doğrulara kulak ver.

Kuluçkacılıkta 3 ANA KURAL var.

1- ISI Takribi 37,5 Derece olmalıdır.
2- NEM Takribi %60-70 Çıkım zamanı %70-80 civarı olursa DAHA iyi olur.
3- ÇEVİRME olayını manuel düzende günde EN AZ 4 kez uygulaman iyi olur.

Bunları ve yardımcı etmenleri yerine getirdiğinde başarıyı yakalaman mümkün.

Bu arada yumurtaları sivri uçları yukarı bakmamak kaydıyla her şekilde dizebilirsin

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön