View Single Post
Eski 31-01-2011, 00:56   #1320
Arnavut
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi addo Mesajı Göster
feriklerimin birinin gözünde sulunma olmuş ağzında beyaz beyaz yaralar çıkmış iştahı görüntüsü (gözdeki sulanma hariç) hareketliği gayet yerinde pratik bir çözüm veya ilaç önerebilirmisiniz yardımlarınızı bekliyorum
Sayın addo;

Geçmiş olsun diyorum öncelikle fakat sadece yazdıklarınıza bakarak bir teşhiste bulunmanın çok zor olduğunu biliyorsunuz.Söylediklerinze bakılırsa sorun (Ferik olduğu için daha da yatkın) bir çeşit nezle ve kronikleştiği takdirde (Ki ağız içinde beyazlanmalar var demişsiniz umuyorum ki pamukçuk şeklinde olmasın) halk arasında "Çiçek" denen kanatlı ve bilimum hayvanın azılısı olan hastalığa işarettir.

Öncelikli yapmanız gereken şeyler;
*Hasta olan hayvanı "kuru,rüzgardan korunaklı ve ıslanmayacağı) bir yere almak.
*Etken bir antibiyotik "Coxidin (Ben güvercinler için olan Ronidazole kullanırım bu gibi durumlarda) v.s. kullanmak.
*Zengin bir yem rejimi uygulamak ve önünde devamlı taze su bulundurmak.

Sonrası umuyorum ki güzel olacaktır. Fakat dediğim gibi öncelik olarak hasta hayvan/ları kümesinizde ki diğer hayvanlarınızdan ayrı izole bir yere alıp tedavilerini orada gerçekleştirin.Şayet dediğim gibi çiçek hastalığı var ise çok bulaşıcı olup diğer hayvanlarınızıda derinden etkiler, Sonra çok üzülürsünüz.

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön