View Single Post
Eski 30-01-2011, 08:54   #18
Harun Parlak
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi öZNe Mesajı Göster
Tekin Bey, anlayamadığınızı belirttiğiniz konuya örneklerle açıklık getirmek istiyorum. Bonsai konusunda bir üye bir fidanı fotoğraflıyor ve akıl danışıyor , fikir istiyor. Birileri çıkıp o fidan çok genç , çok zayıf / ince siz bu fidanı bahçeye / toprağa dikip unutun bu arada başka bir fidan alıp onunla çalışın yorumunu şak diye yapıştırıyor.
Bu kelimeyi sanırım bir kaç kez bende Kullandım.

Evet O cılız incecik fidandan Bonsai Olmaz. Ama haksız da değilsiniz. Eğer o fidancıkda yeterli dallanma var ise küçücük fidancığı budayıp şekillendirip ağaç görünümüne sokabiliyorsak.BONSAİ Olmasa da En azından deneyim kazanmış oluruz.

Yğalı boya rsim yapmasını öğrenmek isteyen kişi önce gidip pahallı bir tuval boya vs alıp ziyan edeceğine Pastel boya bol miktarda A 4 kağdı alıp bol bol çalışıp deneyim kazandıktan sonra güzel bir set alıp daha deneyimli olarak devam edebilir.

Bizde de durum aynı olabilir aslında. 50 tl verip tek adayı'n üzerinde deneyim kazanacağımıza. Aynı paraya 5 tl lik 10 tane fidan alıp deneyim kazanabilirz.

Hatda bu tür deneyim kazanmak için bol bol ağaç dallarından aldığımız dalcıkları ağaç görünüme sokmaya çalışmakla ücretsiz deneyim kazanmış oluruz.
Forum daki bilgileri okuyup sonra deneyimler yapmak şart. Sadece bilgi de yeterli olmuyor...


Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir.’
Hata yapmaktan korkmayın. Eğer nasıl okuyacağınızı bilirseniz hatalar sizi daha iyi bir konuma getirebilir.



‘Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir.’
Bir konuyu tartışabilirsiniz ama bu size sadece felsefi bir anlayış kazandırır. Bir konuyu bilmek istiyorsanız onu deneyimlemelisiniz.

Albert Einstein


Not

Konu başlığı na uygun olmayan konuşmaları Bonsai konusunda sohbetlere de yapar isek konuyu dağıtmamış oluruz diye düşünüyorum. Bu notu daha sonra sileceğim uygun olmayan mesajlarımız sanırım taşınacaktır.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön