Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53
Selam...
İstanbul tarım fuarına katıldığımda Türkiye kömür işletmelerinin standına gittiğimde satıcı bana artık sıvı humik asit i sadece biz yapıp satıcaz artık kimseye vermeyecğiz dedi....5 lt lik yoğun sıvı 10 tl bile değildi
çıkışta alırım dedim malum taşımayayım dedim sonra almayı unuttum başka yerdede bulamıyorum ...ah kafam ah...
Halil abi...sizin bahsettiğiniz fermente edilmiş tavuk gübresini burda tarkyada bi firma yapıyor hemde çuvallı hafta sonu alma fırsatım var...
yanlız anlamadığım şimdi ben bu tavuk gübresini bitkilerin toprağına karıştırdım ...arkasında hemen sıvı humik asit ile sulamalımıyım ...beraber kullanım derken bunu kasteddiniz herhalde değilmii....soru garip olabilir..cahilliğime verin yeni öğreniyorum...
|
Türkiye Kömür İşletmelerinin ürettiği ümik asit değil,
HUMAS' dır.
Huması sadece Leonarditten elde edersiniz. Hümük asidi bir çok maddeden üretebilisiniz. Humasın pH ı 11_13 arası olmak zorundadır.
Sn. Seyyah53,
tavuk gübresini _ fermante olsa bile_
tek başına toprağa kullanmayın. Diğer
gübre veya toprak düzenleyicilerle beraber kullanırsanız çok daha iyi sonuç alırsınız.
En iyi sonuc, fermante tavuk gübresini humas ile ıslatmak ve
hemen toprağa yayıp karıştırmak. Tavuk gübresi attıktan sonra da humas kullanılılır. Bu ikili çok iyi...
Ben 1 lt huması 50 lt. su ile seyrettip, 100 kg. tavuk gübresine _ süzgü ile_ ıslatıp hemen toprağa karıştıryorum
Tavuk gübresi organik olmalı. Üzerinde yazmalı. Her tavuk gübresi organik izinli değildir.
Kolay gelsin