Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas
Sevgili köpek sahibi olan Dostlarıma,
konuya değinmeden okuyup geçemedim. Geçen Mayıs ayındaki makmemiz sonuçlandı. Şirin hala bizimle beraber. Karşı tarafın aldığı maddi ceza var.
il olarak resmi kurumların lojmanlarında belkide yasal mahkeme kararı vardır evlerde hayvan beslenemez diye, bunu bilemiyorum.
Kesin bildiğim konuları sizlere aktarmak istiyorum yaşamış olduğumuz üzücü tecrübelerimizden.
1. Belediyelerin ev içerisinde beslenen köpekleri alıp götürmeye yetkileri yok.
2. İl çevre sağlık müdürlüğün dedir yetki. İl çevre sağlık müdürlüğünden gelen yetkililer öncelikle köpeğin bulunduğu apartmanı site ise siteyi gezip dolaşıyorlar sağlık tehtidi varmı diye, sonrada köpeğin yaşadığı evi denetliyorlar. Yani siz köpeğinizin bakımını balkonda yapıyorsanız onu balkonda tutuyorsanız köpeğinizi kaybedersiniz.
3. düzenli veteriner kontrolü yoksa aşıları ve periyodik kist ve parazit bakımı yapılmıyorsa yine kaybedersiniz.
4. ortak yaşam alanları apartman ve ya site nin almış olduğu kararlar yasal kararlar değildir köpeğinize sahip çıkın. ancak mahkeme kararı ile alınmış kararlar geçerlidir.
biz köpek sahipleri olarak en çok üzerinde durmamız gereken hassas konu köpeklerin dışkılama olayını olduğu yerde bırakmıcağız bu çok önemli alıp atmamız gerekiyor nerde olursa olsun yolda sitede yani heryerde bu çok önemli çevremizdeki köpek sevmeyen komşuların öncelikle dikkat ettiği konudur bu.
5. köpekte aşırı havlama varsa ses desibeli ölçülüyor.
6. ısırma ve ya saldırganlık gibi bir durum varsa yine köpeği kaybetmiş sayılırsınız.
Bu tür sorunlar yaşayan dostlarıma tavsiyem bulunduğunuz bölgedeki hayvanları koruma derneğinden yasal haklarınızın neler olduğu konusunda yardım alabilirsiniz.
bizim olaya gelince bizim köpeğimizde kızımın sağlık sorunlarından dolayı sahiplendik. mahkemeyede sağlık rapaorunu sunduk, avukat tuttuk. Karşı tarafın aldığı cezada haneye saldırganlık kişilerin huzurunu bozma, ve mala maddi zarar verme. Yapmış olduğu eylemleri Polis tutanağı ile belgeledik. Herkes bizim gibi şanslı olmayabilir. Biz site içerisinde köpeğimizi tasma ile dolaştırmıyoruz çok sevecen bir kişilğe sahip. Sizlere tavsiyem evinize köpek alacaksanız yavru köpek alın ve onu evde eğitin yaşadığı mekan ve çevrede eğitmek çok önemli havlama olayı başlayınca engelleyin alışmasın havlamaya çevrede havlama olayına aşırı tepki olabilir. sakin bir kişiliğe bürünmesini sağlayabilirsiniz bu bizlerin elinde olan birşey, birde ırk seçimi yaparken tüylerini aşırı dökmeyenleri tercih edin bu ev içerisinde çok sorun olabiliyor. Biz maalesef buna dikkat etmedik.
Biz onu çok ama çok seviyoruz.
Saygılarımla
|
sevgili missmenas;
Sanırım benzer sorunlar yaşamışız. Ben ASYA'MIZI kaybetmemek için çok emek verdim. Gerekirse hem işten ayrılırım hem de lojmandan yeterki bizim huzurumuz bozulmasın. Çok güzel bazı bilgiler vermişsiniz, okudum. Blmediğim bir konu da balkonda köpek bakımının onu kaybedeceğimiz anlamına geldiğini. Bizim ki de zaman zaman balkona çıkar ama sürekli değil orada hava alır gelene geçene bakar. Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Saygılar.
Birde tüy sorunumuz olmasa