Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun
Sevgili Kiraz Tarçın'ı eğitimde iken sık sık kontrol ediyorsunuz değil mi? Bencik 15 gün eğitimden eve döndüğünde perişan haldeydi  Anladık ki; veterinerde tanıştığımız, 16 yıl önce epey de para ödediğimiz, köpek eğitim uzmanıyım diyen kişi, dayakla eğitmeye çalışmış 
|
Sevgili Acemifüsun, haftada üç kez gidiyoruz, şimdilik iyi gözüküyor ama uyarınız için teşekkür ederim.
Sn. Hassoman, bize de Köpeğimizin küçüklüğünden beri sosyal olması için diğer köpeklerle ortak vakit geçirmelerini tavsiye ettiler. Gezdirdiğim alanda çok sayıda sahibiyle gezen serbest köpek var, hepsinin tepkisini bilemiyorum. Diğer köpeklerle problemi yok, çok güzel oynuyor ama başına buyruk olduğu için ve ben tecrübeli olmadığım için yanımda tecrübeli biri olmadan serbest bırakamıyordum. Bir şansım da kardeşi bitişiğimde, bir saat boyunca boğuşmayı seviyor, çimler gitti ama canı sağolsun.
Sabah ve akşam yürüyüşlerinde onlarca köpekle karşılaşıyordum, onlara oyun için koşunca bazen bir direğe sarılıyordum, bazen de bir aferin ile oturup bekliyordu.
En başta yazdınız ya, kendi karakterleri var ve benimki, kendi gayretimle benim başa çıkamayacağım gibi çıktı. Tecrübeli bir çok kişi, az bir gözlemle "eğitimin şart" olduğunu tavsiye etti

Başına buyrukluk yanında hiperaktif, etrafındaki her şey dikkatini çekiyor ve dağıtıyor. En basitinden, bir gün üç dakikalığına merdiven kenarına bağladığımda, duvardaki plastik saksıyı ısırıp kopardı ve çiğnemeye başladı, sadece çiğnemekle kalmıyor, fırsatını bulursa yutuyor.
Konu başlığına gelirsek; aslında çok şeyi bebekliğinden belli etti, kardeşlerinden farklıydı. Komşum fark edince, başka bir kardeşle değiştirebileceğimizi söyledi ama ismini bile koymuştuk, değiştirmeye gönlümüz razı olmadı. Belki biz tecrübeli olsaydık, almadan önce farklı bir seçim yapabilirdik.