View Single Post
Eski 28-01-2011, 19:06   #9
öZNe
-
 
Giriş Tarihi: 31-08-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 55
Tekin Bey,öncelikle başlığı çok iddialı bulduğumu belirterek girişiminizi destekliyorum. Bonsai eğitimleri deyince bir okul akla geliyor. Ve bu okuldaki eğitmenler ve öğrenciler şeklindeki iki sınıf göze çarpıyor.Madem eğitmenler var ; kimdir bu eğitmenler? Bonsai adına nerde kimden eğitim almış ve bu ünvanı haketmişlerdir? Bu eleştiriden sonra bana göre başlığın nasıl olması gerektiğini de söylemek isterim : Bonsai toplantıları için yeni öneriler...

Uzun süredir bonsai ile ilgili bulabildiğim her şeyi okuyorum. Bana kalırsa da bu iş bir sanattır. Ama bir fidan seçip internetteki bir bonsai fotoğrafına benzetmek adına budamak , tellemek , saksılamak vb ... olmasa gerek bu iş. Bence benzetmeye çalışmak sadece giriştir bu işte. Elbetteki kuralları vardır. Kuralları bilmeden olmaz. Bilenlerin ahkam kesercesine fikir beyan etmesi bu işi yaygınlaştırmaz. Aksine dar alana ve 5-10 kişinin yaptığı , yapabildiği bir sanata ( hobiye ) dönüştürür. Ki ülkemizde durum budur!

Forumların amacı paylaşımdır. Bilgi paylaştıkça artar. Bilgisi olanlar esirgemeden paylaşırlarsa birileri gene heves eder. Fidanları şekillendirmeye özenen çok kişi kurutunca , çürütünce , öldürünce pes etmiştir. Çünkü bu iş sabır işidir , gönül işidir , beceri işidir... Uzaktan bakınca çok kolay gelir. Ama zordur.

Son olarak sessiz bir üye olarak konu açan , fikir beyan eden bir sürü üye hakkında tanımadan iyi ya da kötü yargılarım olduğunu beyan etmek istiyorum. Yani dışardan çok farklı algılanabildiğinizi anlatmaya çalışıyorum. Bu işin neden hızla artmadığını az çok açıklayabilir belkide.

Saygılar.

öZNe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön