View Single Post
Eski 28-01-2011, 17:21   #522
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sn. serdardercan,

Tavaları 40x60 seçmekle iyi yapmışsınız. Bu ölçüde bir çok seçenek mevcut, paslanmaz, alüminyum (teflon kaplamalı), laminat. Fakat fiyat konusu biraz düşündürücü. 18 TL fiyat iyi görünüyor. Bir tek laminat tepsi fiyatları belki bu seviyededir. Birde Istanbulda her köşede açılmış olan ucuzcu mağazalar var, onlara baklmak lazım. Geçen gün aldın ünceledim ama ebatlarına bakmadım. Yeni çıkan şeffaf ayakkabı kutuları var. Bunların teklisi değil de çok ayakkabı konulan cinsleri var, ya da çizme kutusu diyorlar. Açıldığı zaman iki adet tava oluşabilir ama ölçüleri size uyar mı bilemem. Fiyatlarının ucuz olması lazım.

İnternette arpa çimlendirme yapan firmaların bir kısmında için teflon kaplamalı tavalar kullanılmış ama bu tavalar tahmin ediyorum 18 TL den pahalıdır. Fırın malzemesi imaş edenlerde bulabilirsiniz.

Yaptığınız sistemde damla sulama değil de sisleme sulama yapan ekipman kursaydınız daha homojen bir sulama yapardınız. Küflenmeyi engellemek için mutlaka tava içindeki sızan suyu drenaj yapmalısınız. Ozon cihazı almakla iyi yapmışsınız. Keşke daha önce haberimiz olsaydı Kudret Bey daha ekonomik bir çözüm sunabilirdi diye düşünüyorum. Aldığınız ozon cihazının özelliklerini yazabilirmisiniz? Çimlenen arpanın yeşil olabilmesi içinde mutlaka fotosentez için gerekli olan aydınlatmayı yapmak lazım.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön