Sayın hassoman,
eğitim konusunda Size katılıyorum köpeklerin (candostumuzun) eğitimi sahiplenen aile tarafından yapılmalı ve bir kişinin otoritesi ile ancak olmalı. Bizimde spanielcocker imiz var mayısta 3 yaşına girecek adıda şirin. Çiş eğitiminde biraz zorlandık veterinerimize egitim aldırmak istiyorum başedemiyorum dediğimde çiş egitimi evde verilir sizin tarafınızdan dedi ve bazı öğütler verdi. oysa bu 2. köpeğimiz 1. veteriner hatasından dolayı kaybettik 6 yaşındayken, tecrübemiz olmasına rağmen çok zorlanıyoruz. sizinde dediğiniz gibi bu candostlarımızında kişilikleri var öncekine hiç benzemiyor her yönüylen farklı.
Biz şirini almak için gittiğimizde köpek çiftliğine yavrular henüz getirilmiş hangisini seçeceğimizi şaşırdık 5 tane kardeş hepside çok tatlıydı. Şirin sürekli ayaklarımıza dolanıp tırmanyaya çalışıyordu yani o bizi seçti diyebilirim. ev içerisinde ve yürüyüşlerde komutuma çok uyar, yanımdan uzaklaşırsa ıslıkla anında koşar gelir hayır yanımda yürüyeceksin dediğim anda da yanımda yürür ta ki bir kedi görünceye kadar usludur.Geçtiğimiz yaz kedi tarafından gözünden tırmalandı ve gözünü insan göz doktoruna ameliyat ettirdik şükür gözünü kurtardık. Babamın kedileri var köpeklere alışık tırmalama huyu yoktur bizimkide bütün kedileri aynı sanıyor oynamak için bir hamle yapıyor, ama sonuç böyle hüsranla son buluyor ve hala gördüğü kediye sırnaşır oynamak için kedi tepki verirse koşar arkama saklanır anlaşılan dersini almış.
Havlama konusuna gelince hiç tanımadığı bazı kişilere ciddi bir havlama sergiler ve çok merak ediyorum bunu neden yapıyor diye oysa ilk defa gördüğü birisidir bu . Ve ya kapı ziline birileri ısrarlı birşekilde defalarca basarsa ona havlar ama sus deyincede susar.
Önümüzdeki regl döneminde çiftleştirmeyi düşünüyoruz şimdiden korkuyorum ya yavrulara bizim gibi ciddi bir şekilde sahiplenecek birilerini bulamazssak diye. Yavrularını çiftliğe vermeyi düşünmüyorum resmen ticareti yapılıyor. Satın almaya gelen kişilere bakılmıyor bu yavruyu gelecektede herşeye rağmen sahiplenecekmi diye buda beni korkutuyor. 3 aydan fazlada yavruları elimizde tutmak istemiyorum kesin ailecek bağlanırız endişesini taşıyorum. Pet shoplardaki satıştaki sahip bekleyen yavruların da halleri içler acısı doğrusu. Endişemiz şimdiden büyüdü anlıcağınız. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımız varsa tecrübelerini paylaşırsa çok memnun olurum.
Şirin'in resimleri de sizlere tanıtayım kızımızdan o kadar konuşmuşken çok misafirperver dir terlikle karşılarız misafirlerimizi.
Denizi ve banyo yapmayı, sitedeki fiskiyelerin altında oynamaya bayılır.
|