Merhabalar...!
Sabahın 07:30 zunda denizotobüsünde yerimi aldığımda Yalovalılar henüz uykudaydı diyebilirim. Yenikapıya rahat ve huzurlu bir yolculuk ortalık günlük güneşlik masmavi deniz ve yollara düşmüş dostluğun peşinden koşan bir divane daha ne olsun. Sonrası? Az sonra bakın neler yaşadı bu divane....
Unutmadan tüm bunları yaşamama sebep olup ellerini açıp gökyüzüne yarapbi günümüz güzel olsun diye dua eden GÜLER hanıma ve beni Mecidiye köyde donmaktan kurtaran OSMAN 45 hocama huzurlarınızda sonsuz teşekkürler.
Bir heyacan bir heyacan bende denizotobüsünden iner inmez doğru şehzade başında aldım soluğu. Buluşma yerimizin karşısında bir pastanede içilen iki bardak çayla başladı günüm. Buluşma ve araca yerleşir yerleşmez öyle sıcak bir karşılamaki sevgili İlhan ve beyefendi ile sanki kırk yıl önce birlikteymişizde ayrılmışız ve tekrar kavuşmuşuz Osman bey deseniz direksiyonda sanki onsekizinde delikanlı bir sohbet bir sohbet varın gerisini siz düşünün.
Mecidiye köyde ilk geçen toplantı yaptığımız kafede mola ve içilen çaylar kahveler. Artık burası ağaçlar netin kahvesi diye garsona takıldığımda önce kısa süreli bir şaşkınlık sonra tabii efendim demezmi. Anladımki unutulmamış ağaçlar net. Sonra sevgili meslektaşım Aytaç bey de bize katıldılar. Nihayet toplandık ve düğün konvoyu gibi hareket ettik hep beraber iki araç.
Yolda Yaprak 92 iki ile buluşma ve olduk üç araç yola devam. Çiçeği burnunda emeklimiz Yaprak hamfendi ile sıcacık sohbet ve artık düğün alayı girdi yeşil kapıdan içeriye. Araçtan inince tekrar bir kaynaşma ve sevgili NUR un ve kızımızın candan, içten karşılaması. Fotoğraf faslı bitti biz seradayız artık. Aman yarappi o ne güzellik insanın nutku tutuluyor mis gibi kokuda cabası. Tabii bu arada ben tam şaşkın inanmayan fotoğrafları incelerlerse görecekler.
İlk giren gruptan sonra Nuri beyler ve hamfendi de katıldılar ancak benim dikkatimi çeken her içeriye giren büyülenmiş ve şaşkın vaziyette. Nasıl olmasın müthiş bir güzelliğin yanında onca emek, bilgi, masraf hepsi iç içe. Bir ara Güler hanım içeriye hamak kurmaya bile kalktı inanın. Bu arada sağ olsun Nur hanım bütün bilgilerini bizlerle paylaşıyor cömertçe. Bir ara GÜLER hanım kayıp çay demlemeye gittiğini öğrenince eyvah yandı çaydanlıklar dedim allahtan internet bağlantısı yokmuş sereda yoksa kesin AĞAÇLAR NETTEYDİ ve sonuç malum.
İçerideki gezme faslımız devam ederken bir ara bir ıslık çaylar masamız hazır. Nur hanımın kızı ve diğer bayan arkadaşlar hazırlamışlar masayı. Masaki ne masa sanki Halil İbrahim sofrası. Gerçekten çok renkli ve değişik tadların buluşması gibi bir şey. Siz ömrünüzde hiç zeytinli ( Tuzlu kek) yedinizmi? Ya taa UŞAKLARIN diyarından bizler için uçağa atlayıp gelen haşhaşlı böreğe ne demeli. BENHOL hamfendi yüreğinizdeki sevgiyide katmışsınız içine sağ olun.Tatlılar gözlemeler hepsi ama hepsi yemede yanında yat cinsinden.
Bir baktım kimsenin çatal matal aradığı yok götürüyoruz hep beraber. Güler hanım gayet rahat nasıl olsa bir ayın sonunda 200 gram vermiş ya. Öyle güzel bir sohbet ortamı olduki ömründe mutfağı çocuklarının anasına terk etmiş ben bile börek tarifine katılmak zorunda kaldım. Çaylarrrr. Gayfeler hepsi şeker kızımızın elinden biri gelir biri gider.
Bir ara dışarıda sigara molasında sevgili AAYLA ile öyle dalmışızki sohbete az kalsın benim yüzümden aç kalacaktı garip. Burdan pişirip oralara kadar getirerek bizlerle bir lokmasını paylaşan herkese sonsuz teşekkürler. Kalkıp seraya geçip şaşkın şaşkın dolaşıp gelenler tekrar katılıyorlar sohbete.
Bir ara bir telefon GÜLER hanıma arayan kim olabilir sizce ? AGAÇLAR NETİN tatlı sert Zabıta müdürü MALİNADAN selam hepimize. ( Ah Cemal ah kesin kovuldun) Bizde selam yollayarak teşekkür ettik kendilerine. Sevgili ozanımız HOZAT bir şen bir şen sanki sınıfta sağolsun. Portakallı kekte süperdi vallahi. Bilgi alışverişi çelik paylaşımı derken bir baktım ki akşam olmuş. İki tane çok güzel köpekleri var Nur hanımın ve kızının gerçekten eğitimli ve özeller. Vedaları hiç sevmem ancak elimiz mecbur.
Huzurlarınızda NRKZI arkadaımıza ve genç kızımıza bize gösterdikleri misafir perverlik için tekrar tekrar teşekkürler.
En kısa zamanda eşim ve küçük sansarlarla tekrar ziyaret edebiliriz sanırım.
SAYGIYLA.
Düzenleyen cemal.S : 28-01-2011 saat 08:06
Neden: Küçük bir imla hatası
|