Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cey
Merhaba AizoaceaeFAN,
Sayfanıza büyük bir zevkle bakıyorum,bende sizden ve diğer sukulent/kaktüs meraklısı dostlardan imrendim ve sonunda dayanamadım Taner beye siparişler verdim (Ankara'da da her çeşidi bulmak çok zor), yapılan yorumların yardımıyla yetiştirmeye çalışıyorum ancak aldığım sukulentlerimin arasında olan Conophytum Jucundum Maximum(Gratum) yerinde sallanıyor, acaba onu çıkarıp bir daha diksem mi yoksa hiç dokunmasam mı bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim, rüyalarıma bile girmeye başladı 
|
Sayın cey, öncelikle teşekkür ederim. Bu bitkilere merak salıp yetiştirmenizi kutluyorum. Bakımı Lithopslardan daha zor ve daha farklı olan conophytumlar ( örneğin sulama peryotları ve gübreleme peryotları birbirine neredeyse tam zıt) ince bir kök yapısıyla birbirine bağlıdır. Size tavsiyem toprağını biraz tümsek yapıp conophytumu da içe doğru gömerseniz bitki artık daha sağlam olur. Sağlıklı büyütmeniz dileklerimle..
Şimdi işyerimdeki bazı lithopslarımın yaprak değiştirme döngülerine ait resimleri ekliyorum. Çok kısa bir zaman sonra, sipariş verdiğim nadir birkaç conophytum yurtdışından gelecek. Bir kısmı geldi fakat tamamını saksılayıp fotoğraflarını öyle yayınlayacağım. Ayrıca stapeliad türü çok farklı çiçekleri olan bitkiler de geldi. İçinde Huernia zebrina da var. Hepsini en kısa zamanda sayfama ekleyeceğim. Sevgilerimle...